Een creatief cv

Hoewel een cv duidelijk en overzichtelijk hoort te zijn, betekent dat niet dat een cv ook saai moet zijn. Het creatief cv is in opmars en kan veel voordelen bieden. Een creatief curriculum vitae komt goed van pas als je bijvoorbeeld wilt opvallen! In dit artikel lees je meer over hoe je een effectief creatief cv kunt maken.

Opvallen met creatief cv

Recruiters lezen de hele dag door cv’s. Ze zien zelfs zoveel cv’s per dag dat ze gemiddeld maar 30 seconden de tijd nemen om een cv door te nemen. Daardoor is het belangrijk dat je cv de aandacht trekt en opvalt. Door middel van een creatief cv kun je je onderscheiden van de rest. Als jouw cv opvalt zal een recruiter meer tijd nemen om hem te bekijken en te onthouden. Een opvallend cv kan daardoor tot meer uitnodigingen leiden. Hoe te beginnen met het maken van een creatief cv?

 

Het doel van een creatief cv

Voordat je je helemaal uitleeft op een creatief cv, is het belangrijk om te bedenken waarom je een creatief cv wilt maken. Het kan zo zijn dat het doel van je creatieve cv opvallen is. Mensen die solliciteren op een creatief beroep kunnen met hun cv laten zien wat voor een talent ze in huis hebben. Een grafisch ontwerper kan via zijn cv bijvoorbeeld laten zien wat zijn stijl is en hoe ervaren hij is. Onthoud dat een creatief niet altijd op zijn plek is. Als je bijvoorbeeld solliciteert op een functie als administratief medewerker is het beter om een klassiek cv te maken zonder poespas.

 

Inspiratie voor een creatief cv

Als je het doel van je creatieve cv hebt bepaald is het tijd om inspiratie op te doen! Je hoeft niet alles zelf te doen, je kunt namelijk veel leren van andere creatieve cv’s. Mensen verzinnen de gekste manieren om kun cv creatief te maken. Zo kun je je cv op eetbaar papier laten afdrukken of hem te paard laten bezorgen. Kijk naar wat andere mensen hebben gedaan en bepaald dan wat het beste past bij het doel van jouw creatieve cv.

Doe hier inspiratie op voor je creatief cv

Het is ook belangrijk dat je een stijl kiest die bij je persoonlijkheid past. Een video cv is ontzettend geschikt voor een energieke en zelfverzekerde verkoper, maar pakt niet goed uit voor een grijze muis. Neem ook eens een kijkje op de website van het bedrijf waar je solliciteert. Misschien kun je de stijl van je cv baseren op hun visie of vormgeving.

Regels voor een creatief cv

Ook al mag je bij het maken van een creatief al je creativiteit in de strijd gooien, het is belangrijk dat je je aan een aantal regels houdt.

  • Het gaat om de inhoud. Hoe leuk de vormgeving van je creatieve cv ook is, zorg ervoor dat het de inhoud benadrukt. De layout van je cv is niet het hoofddoel, maar een middel om je cv beter te maken.
  • Je creatief cv moet altijd passen bij de functie waarop je solliciteert. Houd daarom tijdens het maken van je cv het doel voor ogen; je potentiële werkgever overtuigen van jouw kwaliteiten.
  • Ook een creatief cv hoort kort en krachtig te zijn. Schenk aandacht aan de vorm, maar zorg ervoor dat je cv niet langer wordt dan twee pagina’s.

 

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *