Moet ik cursussen vermelden op mijn cv?

Je werkervaring en je opleidingen zijn de belangrijkste onderdelen van je cv. Is het ook nuttig om cursussen die je gevolgd hebt te vermelden? Dit is afhankelijk van een aantal zaken.

Relevantie

Op je cv vermeld je alleen zaken die relevant zijn. Het is nuttig om een cursus te vermelden op je cv als deze aansluit bij de functie waarop je solliciteert. Op deze manier laat je zien dat je relevante ervaring opgedaan hebt die je kunt gebruiken in je toekomstige functie. Zelfs als je nog geen echte werkervaring hebt opgedaan op een bepaald gebied, kan een cursus ervoor zorgen dat je toch in aanmerking komt voor de baan. Let wel op dat je niet zomaar iedere cursus die je ooit gevolgd hebt kunt vermelden op je cv. Vermeldt de cursus alleen als deze past bij de baan die je zoekt. Zo kun je een visagie cursus die je behaald hebt vermelden als je solliciteert op een functie als kapper. Wanneer je solliciteert op een vacature als administratief medewerker is deze cursus overbodig en kun je deze beter niet vermelden op je cv.

Hoeveel informatie bevat jouw cv?

Als je nog niet zoveel werkervaring hebt zijn cursussen heel handig om op je cv te vermelden. Op deze manier kan een werkgever zien dat je kennis van zaken hebt en dat je de benodigde skills in huis hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld ook certificaten of cursussen die je tijdens je opleiding gevolgd hebt vermelden op je cv. Als je al een schat aan werkervaring hebt kun je je cv kort en overzichtelijk houden door alleen de belangrijkste en relevantste cursussen te vermelden. Een cv hoort ongeveer twee A4tjes lang te zijn. Als je al veel werkervaring hebt kun je deze eerst beschrijven. Benoem daarna kort de meest relevante cursussen die je tijdens je vorige banen gevolgd hebt.

Certificaten

Als je bepaalde belangrijke basis certificaten behaald hebt, raad ik je aan om deze altijd vermelden op je cv. Recruiters zijn vaak op zoek naar mensen die bijvoorbeeld een wtf certificaat of een heftruck certificaat behaald hebben. Zodra jij deze certificaten vermeldt op je cv, wordt dit opgeslagen in hun database. Als recruiters op zoek zijn naar mensen met een heftruck certificaat kunnen ze alle relevante cv’s uit hun archief halen en kunnen zij jou altijd benaderen voor een leuke baan!

Heb je inspiratie nodig over welke cursussen je allemaal kunt volgen? Neem dan eens een kijkje op zelfleren.com. Deze site geef je een overzicht van een groot aantal cursussen.

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *