Skip to main content

CV aanpassen aan vacature

Je Cv aanpassen aan vacaturen? Op het eerste gezicht lijkt het voor veel mensen gek om hun cv voor aan te passen aan een vacature. Je werk verleden kun je niet veranderen en daardoor denken mensen vaak dat ze maar één cv nodig hebben. Toch wordt de kans op een baan een stuk hoger wanneer je je curriculum vitae aanpast op de specifieke vacature waarop je solliciteert!

Funtie eisen

Dit komt doordat iedere vacature een eigen eisenpakket heeft waar kandidaten aan moeten voldoen. Deze eisen worden functie eisen genoemd. De functie eisen beschrijven precies waar je aan moet voldoen om de baan te krijgen. Een goed cv laat zien dat jij aan die eisen voldoet. Op deze manier past je cv perfect bij de vacature en is de kans groot dat je op gesprek mag. Je curriculum vitae moet dus passen bij functie eisen. Daarom is het belangrijk om een basis cv te maken en deze op iedere vacature aan te passen.

 

Een basis cv

Als eerste is het belangrijk om een goed basis cv aan te maken. Dit cv kun je altijd als startpunt gebruiken. Het bevat belangrijke feiten zoals je personalia, de opleidingen die je gevolgd hebt en je werkervaringen. Zorg ervoor dat dit basis cv je complete loopbaan beschrijft. Het basis cv beschrijft dus je persoonlijke informatie en je complete loopbaan inclusief jaartallen. Sla je basis cv op op je computer zodat je het als startpunt van iedere sollicitatie kunt gebruiken. Stuur het basis cv nooit op naar werkgevers, het moet eerst nog bewerkt worden zodat het goed aansluit bij de specifieke vacature.

 

Aanpassen per vacature

Als je een leuke vacature gezien hebt kun je aan de slag! Je kunt het basis cv nu gaan aanpassen zodat het goed past bij de eisen die gezocht worden. Lees de vacturetekst eerst goed door en schrijf op wat er gezocht wordt. Uit de vacaturetekst kun je bijvoorbeeld afleiden dat er gezocht wordt naar een creatief persoon. Nu kun je deze informatie gebruiken om je kans op een baan te vergroten! Als je bijvoorbeeld al jaren bij een schilder club zit kun je dit op je cv vermelden om laten zien dat je creatief bent. Gebruik alle informatie uit de vacaturetekst om je cv perfect te laten aansluiten.

 

In een paar minuten resultaat

Veel mensen denken dat het veel tijd kost om hun cv voor iedere vacature aan te passen. Dat valt echt mee! Het is een paar minuten werk en verhoogt je kansen op een baan enorm. Vaak staan de functie eisen in een vacaturetekst opgesomd in een rijtje. Maak hier handig gebruik van en zorg ervoor dat je cv perfect (of zo goed mogelijk) past bij het cv dat er gezocht wordt.

 

Sandra van den Beemt

Sandra van den Beemt

Mijn naam is Sandra. Doordat ik jarenlang als recruiter heb gewerkt voor verschillende grote bedrijven heb ik veel ervaring op het gebied van solliciteren. Mijn kennis deel ik op deze website om mensen te helpen beter te sollicteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *