Cv voorbeeld voor studenten

Ben je als student op zoek naar een stage of bijbaan? Loop je tegen het probleem aan dat je weinig tot geen werkervaring hebt? Laat dit je niet in de weg staan om een om snel een goede positie te vinden! Het is heel normaal dat studenten nog niet veel ervaring hebben op de arbeidsmarkt.

Desondanks kun je een interessant en mooi cv schrijven dat je heel aantrekkelijk maakt voor potentiële werknemers. Als student heb je namelijk veel andere pluspunten die je allemaal op je curriculum vitae kunt vermelden.

Inhoud

Voorbeeld cv student

Als je cv er niet uitspringt door een lange lijst met indrukwekkende werkervaring, moet je op een andere manier opvallen. Het uiterlijk van je cv is hiervoor een perfecte manier. Als je cv er mooi en opvallend uitziet wekt dit direct interesse bij recruiters.

Je kunt hier een gratis cv voorbeeld downloaden speciaal voor studenten. Ook voor een stage hebben we een speciaal voorbeeld cv.

Het uiterlijk van het cv dient in principe als een truc om de aandacht op je cv te vestigen. Uit de praktijk blijkt dat onverzorgde en onduidelijke cv’s al snel in de prullenbak belanden. Ongeacht of de inhoud goed is. Het is dus duidelijk dat een gelikt cv de allereerste stap is op weg naar die toffe baan of stageplek.

Download hier onze gratis cv voorbeelden voor studenten. 

Cv voorbeeld student 1
Cv voorbeeld student 2
Cv voorbeeld student 3

Een duidelijke layout zoals deze maakt de cv snel scanbaar voor recruiters. De layout van de cv laat ook direct zien dat je professioneel bent en oog voor detail hebt.

Je hoeft uiteraard geen photoshop expert te zijn om een mooie layout te maken. Als je een cv generator gebruikt is een professionele layout een fluitje van een cent.

De inhoud van het studenten cv

In de volgende zeven stappen leggen we je uit hoe je je cv kunt opbouwen. Een aantal onderdelen zijn verplicht zoals het vermelden van je opleidingen, werkervaringen en personalia. Andere onderdelen zoals bijvoorbeeld het vermelden van je vaardigheden of persoonlijk profiel kunnen een mooie toevoeging zijn om je cv persoonlijker en krachtiger te maken.

Stap 1: Opleidingen op het studenten cv

Voor studenten is het kopje met opleidingen het belangrijkste op hun cv. Het volgen van je opleiding is een fulltime bezigheid die credits verdient op je cv. Omdat de gevolgde opleidingen belangrijker zijn voor een student dan de bijbaantjes die je hebt gehad, vermeld je je opleidingen voor de werkervaring. Op deze manier focus je de aandacht op je opleidingen in plaats van op het feit dat je nog niet zo veel werkervaring hebt.

Je vermeldt je gevolgde opleidingen in omgekeerd chronologische volgorde. Dit houdt in dat je begint met de meest recente opleiding en dan terugwerkt naar eerdere opleidingen.

De aandacht op de opleidingen kan nog meer worden vergroot door je opleidingen te omschrijven op je cv. Beschrijf in het kort wat je studie precies inhoudt. Tip: als je dit lastig vindt, kun je inspiratie opdoen in je studiegids. Je kunt de tekst die hier staat kort samenvatten om je opleiding te omschrijven.

Daarnaast kun je speciale prestaties binnen je opleiding vermelden. Door middel van bullet points kun je bijvoorbeeld vermelden dat je gemiddeld met een 7,8 voor je bachelor had of dat je extra vakken gevolgd hebt.

Utrecht University, Utrecht – 2019 t/m heden
Master Kinder- en jeugdpsychologie

Binnen mijn master kinder- en jeugdpsychologie focus ik me via mijn master’s thesis voornamelijk op de invloed van cognitieve gedragstherapie op het leerend vermogen bij basisschool leerlingen.

Je kunt hier een gratis cv voorbeeld voor studenten  in word format downloaden dat precies laat zien hoe je je opleidingen moet vermelden als student.

Stap 2: Werkervaring op het studenten cv

Weinig werkervaring is ook werkervaring! Het is logisch dat je als student nog niet veel werkervaring hebt, dus haal alles uit de kast door te laten zien wat je wel gedaan hebt. Vermeld je bijbaantjes, vrijwilligerswerk en schoolprojecten. Ben vooral niet bang om (in jouw ogen) niet belangrijke ervaringen te vermelden. Als je zes jaar bij je Albert Heijn vakken gevuld hebt laat dit zien dat je loyaal bent.

Om iets meer ervaring te laten zien op je cv kun je schoolprojecten ook beschrijven onder ervaring. Je kunt je cv wat meer body geven door ook je ervaringen goed te beschrijven. Som daarom je verantwoordelijkheden en taken op via bulletpoints.

Student assistent, Universiteit van Utrecht
2022 t/m heden

Als student assistent assisteer ik diverse professoren binnen hun onderzoek. Ik houd me voornamelijk bezig met het administratieve taken zoals het nakijken van tentamens en coderen.

Wil je meer tips over hoe je je werkervaringen kunt ‘pimpen’ via cvbuilding? Neem dan eens een kijkje op de volgende website.

Stap 3: Nevenactiviteiten op het studenten cv

Als student zijn nevenactiviteiten erg belangrijk! Je kunt je van andere mensen onderscheiden door middel van je nevenactiviteiten. Hieronder kun je al je relevante activiteiten vermelden zoals:

 • vrijwilligerswerk
 • studenten commissies
 • bestuursfuncties
 • tuturschap
 • opleidingscommissies
 • prijzen die je gewonnen hebt
 • projecten binnen je sportvereniging

Wees hier niet te bescheiden! Laat zien dat je het naast je studie leuk vindt om actief bezig te zijn. Als student zegt dit al heel veel over je motivatie en instelling.

Stap 4: Hobby’s op het studenten cv

Geef je cv een personal touch door je hobby’s te vermelden. Als student heeft het vermelden van je hobby’s meerdere voordelen. Ten eerste laat het de werkgever zien wie je bent als persoon. Vergeet niet dat recruiters ook mensen zijn 😉 Je hobby’s kunnen extra interesse wekken en leiden tot een uitnodiging voor een gesprek.

Daarnaast geeft het vermelden van je hobby’s je cv iets meer body. Vergeet niet dat het cv maximaal twee pagina’s lang mag zijn. Als je cv langer is dan twee pagina’s, is het slim om je hobby’s niet te vermelden. Meer tips over het vermelden van hobby’s kun je vinden in het volgende artikel.

Stap 5: Vaardigheden op het studenten cv

Ook vaardigheden zijn een goede toevoeging op het studenten cv. Als je nog niet veel werkervaring hebt is het kopje vaardigheden een goede manier om te laten zien wat je kunt en welke skills je bezit. Je kunt het kopje vaardigheden aan de zijkant van je cv vermelden zoals je ziet in het voorbeeld cv. Hier kun je zowel harde als zachte vaardigheden beschrijven. Let er wel op dat je alleen vaardigheden beschrijft die je ook daadwerkelijk bezit. Ook is het goed om heel algemene dooddoeners zoals flexibiliteit te vermijden. Lees hier alles over het vermelden van vaardigheden op je cv. Hieronder volgt een lijstje met vaardigheden die van toepassing zijn voor een student:

 • Accuraat
 • Ambitieus
 • Gestructureerd
 • Eerlijk
 • Snel lerend
 • Sociaal
 • Communicatief vaardig

Stap 6: Een persoonlijk profiel op het studenten cv

Het persoonlijk profiel is een goede toevoeging op het studenten cv. Zeker als je cv nog niet lang genoeg is, geeft het persoonlijk profiel net wat meer body aan het geheel. De profielschets is een kort stukje tekst waarin je in maximaal vijf regels jezelf als persoon omschrijft. Hier mag je dus echt een persoonlijk stukje schrijven over wie je bent en wat je ambities zijn. Je plaatst het persoonlijk profiel bovenaan aan je cv. Hieronder vind je een voorbeeld van een profielschets voor een student

Ik ben Tom, een gedreven en sociale masterstudent communicatiewetenschappen. Ik ben op zoek naar een stageplek waar ik mijn afstudeeronderzoek over de invloed van social media op zelfbeeld onder jongeren kan uitvoeren. Ik ben leergierig en flexibel en daarom vind ik het dan ook interessant om naast mijn onderzoek mee te werken in het bedrijf.

Stap 7: Een foto op het studenten cv

Als student raad ik je aan om een foto op je cv te plaatsen. Een foto geeft een indruk van wie jij bent als persoon en wat je uitstraalt. Het maakt je cv persoonlijk en het zorgt er ook voor dat recruiters zich letterlijk een beeld van je kunnen vormen. Op deze manier zul je meer top of mind blijven tijdens het selectieproces.

Let er wel op, als je een foto plaatst op je cv moet dit een representatieve foto zijn. Het komt maar wat vaak voor dat ik heel onduidelijke, scheve of uitgeknipte foto’s tegenkom. Dit soort foto’s maken in plaats van een goede indruk juist een slordige indruk. Ook is het belangrijk dat je goed op de foto staat. Dus geen foto’s met zonnebrillen of selfie’s. Lees hier meer over hoe je de juiste profielfoto voor je cv kiest.

Wil je meer informatie over het inhoud van je cv als student? Bekijk dan deze pagina eens. Hier wordt er precies uitgelegd hoe je je cv opbouwt. Ga je bij een internationaal bedrijf solliciteren? Lees dan hier hoe je je cv in het engels moet maken. We wensen je heel veel succes met je sollicitaties!

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,67 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *