Cv voorbeeld voor studenten

Ben je als student op zoek naar een stage of bijbaan? Loop je tegen het probleem aan dat je weinig tot geen werkervaring hebt? Laat dit je niet in de weg staan om een om snel een goede positie te vinden! Het is heel normaal dat studenten nog niet veel ervaring hebben op de arbeidsmarkt.

Desondanks kun je een interessant en mooi cv schrijven dat je heel aantrekkelijk maakt voor potentiële werknemers. Als student heb je namelijk veel andere pluspunten die je allemaal op je curriculum vitae kunt vermelden.

Je kunt hier een gratis cv voorbeeld downloaden speciaal voor studenten. We hebben ook een cv voorbeeld voor als je een stage zoekt.

Stap 1: cv voorbeeld

Als je cv er niet uitspringt door een lange lijst met indrukwekkende werkervaring, moet je op een andere manier opvallen. De lay out van je cv is hiervoor een perfecte manier. Als je cv er mooi en opvallende uitziet wekt dit direct interesse bij recruiters.

Het uiterlijk van het cv dient in principe als een truc om de aandacht op je cv te vestigen. Uit de praktijk blijkt dat onverzorgde en onduidelijke cv’s al snel in de prullenbak belanden, onafhankelijk van de inhoud. Het is dus duidelijk dat de lay out van je cv de allereerste stap is op weg naar die toffe baan of stageplek.

Maar hoe maak je dan een aantrekkelijke cv layout? Hier zijn verschillende manier voor. Ten eerste kun je veel van een cv voorbeeld leren.

Download hier onze gratis cv voorbeelden voor studenten. 

Cv voorbeeld student 1
Cv voorbeeld student 2
Cv voorbeeld student 3

Een duidelijke layout zoals deze maakt de cv snel scanbaar voor recruiters. De layout van de cv laat ook direct zien dat je professioneel bent en oog voor detail hebt.

Je hoeft uiteraard geen photoshop expert te zijn om een mooie layout te maken. Als je een cv generator gebruikt is een professionele layout een fluitje van een cent.

Stap 2: Opleidingen

Voor studenten is het kopje met opleidingen het belangrijkste op hun cv. Het volgen van je opleiding is een fulltime bezigheid die credits verdient op je cv. Omdat de gevolgde opleidingen belangrijker zijn voor een student dan de bijbaantjes die je hebt gehad, vermeld je je opleidingen voor de werkervaring. Op deze manier focus je de aandacht op je opleidingen in plaats van op het feit dat je nog niet zo veel werkervaring hebt.

De aandacht op de opleidingen kan nog meer worden vergroot door je opleidingen te omschrijven op je cv. Beschrijf in het kort wat je studie precies inhoudt. Tip: als je dit lastig vindt, kun je inspiratie opdoen in je studiegids.

Daarnaast kun je speciale prestaties binnen je opleiding vermelden. Door middel van bullet points kun je bijvoorbeeld vermelden dat je gemiddeld met een 7,8 voor je bachelor had of dat je extra vakken gevolgd hebt.

Je kunt hier een gratis cv voorbeeld voor studenten  downloaden dat precies laat zien hoe je je opleidingen moet vermelden als student.

Stap 3: Werkervaring

Weinig werkervaring is ook werkervaring! Het is logisch dat je als student nog niet veel werkervaring hebt, dus haal alles uit de kast door te laten zien wat je wel gedaan hebt. Vermeld je bijbaantjes, vrijwilligerswerk en schoolprojecten. Ben vooral niet bang om (in jouw ogen) niet belangrijke ervaringen te vermelden. Als je zes jaar bij je Albert Heijn vakken gevuld hebt laat dit zien dat je loyaal bent.

Om iets meer ervaring te laten zien op je cv kun je schoolprojecten ook beschrijven onder ervaring. Je kunt je cv wat meer body geven door ook je ervaringen goed te beschrijven. Som daarom je verantwoordelijkheden en taken op via bulletpoints. Wil je meer tips over hoe je je werkervaringen kunt ‘pimpen’ via cvbuilding? Neem dan eens een kijkje op de volgende website.

Stap 4: Nevenactiviteiten

Als student zijn nevenactiviteiten erg belangrijk! Je kunt je van andere mensen onderscheiden door middel van je nevenactiviteiten. Hieronder kun je al je relevante activiteiten vermelden zoals: vrijwilligerswerk, studenten commissies, bestuursfuncties, tuturschap, opleidingscommissies, prijzen die je gewonnen hebt of projecten binnen je sportvereniging. Wees hier niet te bescheiden! Laat zien dat je het naast je studie leuk vindt om actief bezig te zijn.

Stap 5: Hobby’s

Geef je cv een personal touch door je hobby’s te vermelden. Als student heeft het vermelden van je hobby’s meerdere voordelen. Ten eerste laat het de werkgever zien wie je bent als persoon. Vergeet niet dat recruiters ook mensen zijn 😉 Je hobby’s kunnen extra interesse wekken en leiden tot een uitnodiging voor een gesprek.

Daarnaast geeft het vermelden van je hobby’s je cv iets meer body. Vergeet niet dat het cv maximaal twee pagina’s lang mag zijn. Als je cv langer is dan twee pagina’s, is het slim om je hobby’s niet te vermelden. Meer tips over het vermelden van hobby’s kun je vinden in het volgende artikel.

Wil je meer informatie over het inhoud van je cv als student? Bekijk dan deze pagina eens. Hier wordt er precies uitgelegd hoe je je cv opbouwt. Ga je bij een internationaal bedrijf solliciteren? Lees dan hier hoe je je cv in het engels moet maken. We wensen je heel veel succes met je sollicitaties!

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,40 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.