cvster.nl review

CVSter.nl Review: Ervaring met het online cv maken

Bij een sollicitatiebrief hoort een curriculum vitae. Dit formele document zet jouw werkhistorie, jouw opleidingen en jouw vaardigheden op een rij, zodat de recruiter snel kan zien wat jij waard bent. Als je nog nooit een cv hebt gemaakt of als jouw cv schromelijk gedateerd is, is het begrijpelijk dat je er tegenop ziet. Nou zijn er tegenwoordig allemaal online tools die jou wat van dit werk uit handen kunnen nemen.

Eén van die tools is de CV App van CVSter.nl. Deze populaire carrièrewebsite scoort goed in Google, en biedt lezers al jaren een extraatje in de vorm van een cv-maker. De CV App is via de website toegankelijk, waarna je allerlei velden in kunt vullen. Omdat er ook naar jouw werkervaring en opleidingen wordt gevraagd, is het slim om al die informatie bij de hand te hebben. Wanneer je de app eenmaal al deze informatie hebt gevoed, hoef je die niet meer opnieuw in te vullen.

Review: Zelf Online een CV Maken met de app van CVSter.nl:

Wanneer je deze tool begint te gebruiken, word je geacht om een template te kiezen. Dat is een lay-out en indeling van jouw cv met een standaard kleurschema. Je hebt de keuze uit redelijk neutrale designs, wat ook logisch is als het om een serieus document als een cv gaat. Momenteel gaat het om zeven templates. Het wisselen tussen de templates is een kwestie van een muisklik.

Ook kun je ervoor kiezen om bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld jouw hobby’s, weg te laten of juist toe te voegen. Het ene template geeft je namelijk wat meer ruimte dan het andere template. En laten we eerlijk zijn: voor de ene baan wil je bepaalde info wellicht weglaten op je cv, terwijl je voor de andere baan die extra info juist wilt geven.

Sterker nog: de slimme sollicitant maakt voor iedere vacature een apart cv. Dat wil zeggen dat je bepaalde informatie iets meer in het zonnetje zet, bijvoorbeeld dat studieproject dat zo goed aansluit bij de vacature, of die cursus die jou een relevante vaardigheid heeft opgeleverd. Want we weten allemaal dat liegen niet mag, maar selectief zijn met de waarheid is prima. Je kunt altijd nog dingen toelichten tijdens het sollicitatiegesprek.

Dat aanpassen van eerder ingevoerde teksten is makkelijk. Ze worden automatisch mee gekopieerd naar nieuwe versies van jouw cv, waarna je de mogelijkheid hebt om eraan te schaven. Zo maak je binnen enkele minuten een compleet nieuw cv. Voor het daadwerkelijke gebruiken van jouw cv heb je de keuze uit twee bestandsformaten: een PDF of een Word-document.

Onze ervaring en conclusie:

Laten we wel wezen: dit is niet de enige cv generator die op de markt is. Het is wel de meest gebruiksvriendelijke en intuïtieve. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan reageert de support-medewerker binnen 24 uur (meerdere malen getest). In tegenstelling tot andere tools is deze dus nog volop actief en bruikbaar en dat maakt ze zeer betrouwbaar.

De makers beweren dat maar liefst 200.000 gebruikers hun cv’s met deze tool hebben gemaakt en dat de feedback van zoveel gebruikers tot constante updates heeft geleid. Dat zou zomaar kunnen, want de templates zien er netjes en modern uit. In de zijbalk staat dat de gebruiker keuze heeft uit vier van deze templates, maar in werkelijkheid zijn dat er zeven. Er is dus minimaal één update van de app geweest.

De prijs van de CV App is ook keurig. Voor een account betaal je 2,95 voor de 1e week en daarna 7,95 per maand. Een kleine investering met mogelijk een hoog rendement. Aanrader!

Wat zijn jouw ervaringen met CVster?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (53 votes, average: 2,77 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *