Stage scoren? Download het gratis cv voorbeeld stage

Wil je binnenkort stage lopen bij een bedrijf? Dat is natuurlijk super leuk! Maar je zult dan eerst moeten solliciteren met een cv en sollicitatiebrief. Veel mensen vinden het moeilijk om een cv te maken. Zeker als je jong bent is het lastig om een cv op te stellen, omdat je nog niet zoveel of geen werkervaring hebt. Dat is helemaal niet erg, want die ga je via je stage juist opdoen 🙂 Wij leggen je in dit artikel aan de hand van cv voorbeelden stap voor stap uit hoe je het perfecte cv maakt.

Wat is een cv?

Cv is de afkorting van curriculum vitae, dat een duur woord is voor levensloop. Kortom, het cv is een korte samenvatting van jouw professionele leven. Het doel van het cv is om aan bedrijven te laten zien wie je bent en wat je allemaal al gedaan hebt. Hierdoor kunnen werkgevers snel een indruk van je krijgen om je vervolgens uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Download hier gratis het voorbeeld cv stage

Hoe ziet een cv eruit?

Oke, het doel van het cv is dus om bedrijven een kort overzicht te geven van wie je bent en wat je kunt. Maar hoe ziet dat er dan uit? Hieronder zie je het voorbeeld cv van Stefanie. Het voorbeeld is speciaal gemaakt voor mensen die op zoek bij naar een stage. Zoals je ziet is het curriculum vitae een tekstdocument van maximaal twee pagina’s dat uit verschillende kopjes met informatie bestaat. We gaan die kopjes stuk voor stuk doornemen zodat je je eigen cv gemakkelijk na kunt maken.

Veel mensen die nog op school zitten denken dat het erg is dat ze nog geen professionele ervaring hebben opgedaan. Dat is echter helemaal geen probleem. Als je jong bent kun je op je cv al veel dingen laten zien. Wat precies, dat leggen we je allemaal uit in ons voorbeeld cv stage dat je hier gratis kunt downloaden. Je kunt dit overnemen om je eigen cv te maken.

Wil je nog meer cv voorbeelden bekijken? In het volgende artikel wordt een cv voorbeeld voor studenten uitwerkt.

Welke onderdelen heeft een cv?

Je ziet dat het cv een document met tekst is dat uit een aantal onderdelen bestaat. Het eerste onderdeel van het cv voorbeeld heet personalia. Dit onderdeel bevat persoonlijke informatie over jou. Dit is belangrijk omdat een bedrijf natuurlijk moet weten hoe je heet, waar je woont en hoe ze je kunnen bereiken om je uit te nodig op een sollicitatiegesprek!

Daarna komen twee belangrijke onderdelen: opleidingen en werkervaring. Hier maak je voor iedere opleiding en (bij)baan die je gevolgd hebt een kopje aan. Verderop in dit artikel leggen we uit wat je hier precies moet schrijven. Na deze drie onderdelen (personalia, opleidingen en werkervaringen) kun je eventueel nog cursussen, vaardigheden, extra curriculaire activiteiten, vrijwilligerswerk, talen of hobby’s toevoegen op je cv als je dat wilt. Als je bijvoorbeeld nog niet veel werkervaring hebt zoals de meeste mensen die op zoek zijn naar een stage, kunnen deze extra onderdelen je cv wat meer body te geven als hij nog niet zoveel informatie bevat.

Dit cv namaken?

Wat vul je in bij de personalia op het cv?

Laten we van boven naar beneden werken. De personalia zijn vrij standaard. Je kunt gewoon dezelfde gegevens invullen als Stefanie doet in het voorbeeld cv stage. Dubbelcheck je telefoonnummer en e-mailadres nog even op typo’s! Je wilt die kans op een stage niet mislopen door het opgeven van een verkeerd nummer natuurlijk. Als je professioneel over wilt komen vul je natuurlijk je eigen mobiele nummer in in plaats van een huistelefoon van je ouders. Let er ook op dat je een profesioneel e-mailadres hebt. Iets zoals Lovexxx_laura@hotmail.com is echt verboden in 2019. Een gmail adres is het meest voorkomend om te gebruiken.

Wat vul je in bij de opleidingen op het cv?

Als je op zoek bent naar een stageplek dan ben je zeer waarschijnlijk nog bezig met je opleiding. Daarom is het onderdeel opleidingen belangrijk op je cv en plaats je het direct onder personalia. Voor iedere opleiding geef je de naam, plaats en datum aan van wanneer je deze hebt gevolgd. Als je nog steeds bezig bent met een opleiding kun je tot heden invullen. Het is het beste om je middelbare school en je (eventuele) vervolgopleidingen te vermelden. Je basischool vermeld je dus niet.

Je opleidingen/school is belangrijk op je cv als je nog geen werkervaring hebt. Daarom mag je hier gerust wat extra informatie over geven. In het voorbeeld cv stage kun je zien hoe Stefanie dit doet. Zo kun je via bulletpoints aangeven welk profiel je hebt gevolgd of je schrijft een kort stukje tekst over waar je afstuuderonderzoek over ging.

Wat vul je in bij de werkervaringen op het cv?

Je werkervaringen vul je op dezelfde manier in als de opleidingen. Heb je nog geen echte werkervaring? Dan kun je vast wel iets relevants verzinnen. Je hebt misschien een krantenwijk gehad of een oppasgezin. Het kan ook zo zijn dat je vrijwilligerswerk gedaan hebt op de voetbalclub. In het voorbeeld cv stage vermeldt Stefanie haar eerdere stages bij dit onderdeel. Al deze ervaringen zijn relevant om te vermelden. Ook hier geldt dat je best wat extra informatie mag geven zoals je kunt zien in het voorbeeld cv.

Klik hier om dit cv te maken

Klik hier voor concrete voorbeelden van werkervaringen en andere onderdelen die je op cv kunt plaatsen.

Tips voor een cv zonder veel ervaring

We weten dat veel mensen die naar een stage zoeken onderzeker zijn omdat ze nog niet veel werkervaring hebben. Onhoudt in dit geval dat iedereen die naar een stage zoekt in het zelfde schuitje zit. Weinig ervaring is niet erg, je gaat juist stage lopen om deze op te doen. Als je de stappen van dit artikel hebt gevolgd heb je al een mooi basis cv gemaakt. Via onderstaande tips kun je dit basis cv uitbreiden naar een perfect cv! Je gaat op die manier snel die stage in de wacht slepen.

Tip 1: Maak je cv persoonlijk!
Omdat je nog jong bent is het helemaal niet erg om geen ervaring te hebben. Het gaat er meer om wie jij bent als persoon. Laat je cv daarom sprankelen door je hobby’s en vaardigheden te omschrijven. Solliciteer je in voor een stage in sales? Schrijf dan op dat je spontaan en daadkrachtig bent. Wil je stage lopen bij Nike? Laat dan weten dat je al jaren lang actief voetbalt en daar ook vrijwilligerswerk doet.

Tip 2: Alle ervaring is ervaring
Vaak hebben mensen wel ervaring, maar durven ze die niet op hun cv te zetten. Zonde! Als je op zoek bent naar een stage kan elke ervaring daarbij helpen. Niets is dan ook niet goed genoeg. Heb je in commissie’s gezeten bij je studentenvereniging? Of pak je met kerst cadeautjes in bij de douglas? Zet het op je cv om te laten zien dat je actief bent.

Tip 3: Wees niet te bescheiden
Jongeren zijn vaak te bescheiden op hun cv. Je mag je prestaties best vieren. Als je hoge cijfers hebt gehaald voor een eindproject of scriptie mag je dit best vermelden op je cv. Vermeld ook waar je goed in bent. Jij weet dat natuurlijk haarfijn, maar recruiters kennen jou nog niet, dus je zult het ze moeten vertellen!

Klik hier om dit cv te maken

Wij hopen dat je met behulp van dit artikel een sterk cv kunt bouwen. Ben je bang dat je wat vergeet? Je kunt ook gebruik maken van een cv generator (2.95) die de cv voor jou maakt aan de hand van een aantal vragen.

Als je cv klaar is kun je het gemakkelijk uploaden naar stageplaza. Het grootste stage netwerk van Nederland.

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *