Kinderen op je cv vermelden

Je bent ontzettend trots op je kinderen en zijn ze een groot deel van je leven. Maar moet je als ouder je kinderen op je cv vermelden ? Dit is een vraag waar veel mensen zich het hoofd over breken. Wanneer is het vermelden van kinderen op het curriculum vitae positief?

De toegevoegde waarde van kinderen op je cv

Je kinderen zijn een groot deel van je leven. Naast dat je in je vrije tijd zorg draagt voor je kinderen hebben ze ook veel invloed op je werkende leven. Zo zijn er veel vaders en moeders die parttime willen werken en er moet opvang geregeld worden in bijvoorbeeld schoolvakanties. Hoewel kinderen dus ook op de werkvloer invloed hebben, is het niet verplicht om tijdens een sollicitatie te vermelden dat je kinderen hebt. Het hebben van kinderen is iets heel persoonlijks. Je kunt zelf kiezen om je kinderen op je cv vermelden of niet. Één ding is zeker, denk goed na welke optie jouw als sollicitant het beste verkoopt. Het vermelden van je kroost op je cv is tegenwoordig achterhaald als het niet relevant is voor de functie waarop je solliciteert.

Minpunten van kinderen vermelden op je cv

Vroeger plaatsten mensen zonder na te denken allerlei (overbodige) persoonlijke informatie op het cv. Zo werden het volledige adres, de burgerlijke staat en zelfs de namen van de kinderen genoemd. Tegenwoordig is er veel concurrentie op de banenmarkt. Door het enorme aantal sollicitanten willen selecteurs snel to the point komen. Het cv hoort daardoor alleen de belangrijkste informatie te bevatten. Het benoemen van kinderen op het cv is daarom uit de mode geraakt. In sommige sectoren zoals de commerciële sector is het benoemen van kinderen not done aangezien het je toekomstige werkgever geen informatie geeft over hoe jij zou functioneren in zijn bedrijf. Denk ook aan de lengte van je curriculum vitae. Deze mag maar maximaal twee pagina’s lang zijn.

Pluspunten van kinderen vermelden op je cv

In sommige beroepen is het juist van toegevoegde waarden als je kinderen hebt. Het hebben van kinderen is een echt pluspunt in bijvoorbeeld het onderwijs, de jeugdzorg of in andere sociale beroepen. Als ouder heb je hier eerstehands ervaring met kinderen en levert dit jou pluspunten op. Je kunt jezelf nu verkopen met het feit dat je kinderen hebt! Daardoor is het in dit geval juist heel positief om je kinderen te vermelden op je cv. Het opvoeden van je kroost heeft ertoe geleid dat jij een aantal belangrijke vaardigheden bezig zoals: inlevingsvermogen, flexibiliteit, geduld en creativiteit.

Waar vermeld je kinderen op je cv?

Als je ervoor kiest op je kids te vermelden op je cv, doe het dan op je juiste manier! Vernoem het hebben van kinderen niet als een feitje tussen je personalia, maar verkoop jezelf als ouder! Benoem onder het kopje ‘vaardigheden’ wat jou als ouder geschikt maakt voor de functie waarop je solliciteert. Als je een actieve vader of moeder bent kun je dit uiteraard ook vermelden. Wellicht ben je klassen ouder ben je al jaren vrijwilliger op de school van je kind.

Kinderwens op je

Heb je een kinderwens? Vermeld dit nooit op je cv. Het hebben van een kinderwens of niet, is heel erg persoonlijk. Het is voor werkgevers zelfs verboden om hier naar de vragen tijdens een sollicitatie omdat het kan leiden tot discriminatie. In het volgende artikel lees je alles over het vermelden van je kinderwens en burgerlijke staat op het cv.

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *