Hoe moet je een profielschets op je cv vermelden?

In het klassieke cv is een profielschets of persoonlijk profiel in de verste verte niet te bekennen. Op moderne cv’s zie je ze echter steeds meer. Maar wat is een profielschets? Waarom hoort het op je cv? En hoe schrijf je een goede profielschets? Wij helpen je met vijf voorbeelden van een profielschets.

Wat is een profielschets?

Kort gezegd is een profielschets een kort stukje tekst dat een introductie geeft over jezelf. Het schetst dus een beeld van wie je bent en waar je naar welke functie je op zoekt bent. Het verschil met de rest van je cv is dat je hierin kort aangeeft hoe je bent als persoon in plaats van een opsomming van de harde feiten. Het profiel geeft je de ruimte om je cv iets menselijks te geven. Dit doe je door middel van een aantal korte persoonlijke zinnen.

De schets krijgt een plekje vóór je werkervaring en opleidingen. Hierdoor zorg je ervoor dat je toekomstige werkgever met een persoonlijke touch begint aan het screenen van je werkervaring en opleidingen.

Wat is het doel van een profielschets?

De profielschets is bedoeld om een statement te maken over wie je bent en waar je naar op zoek bent. Het persoonlijke profiel geeft je dus de kans om interesse te wekken bij je toekomstige werkgever. De kans dat je wordt uitgenodigd op een gesprek wordt dus groter door deze toevoeging.

Hoe maak je een profielschets?

Schrijf een persoonlijk stukje over jezelf vanuit de ik-persoon van ongeveer vier tekstregels lang. Het moet niet een te lang verhaal worden, maar in het kort jou typeren. Niemand leest natuurlijk een ellenlang verhaal. Hou het kort! In je sollicitatiebrief kun je uitgebreider ingaan op jouw persoonlijkheid.

Het is van groot belang dat jouw schets een origineel stukje is dat jouw vaardigheden naar voren brengt. Echter, liever worden er geen cliché-achtige teksten in vermeld. Dit is het geval bij woorden als bijvoorbeeld duizendpoot, mensen-mens of spontaan. Daarnaast mag het geen woorden bevatten die op iedereen van toepassing kunnen zijn. Maak je profielschets specifiek en uniek! Heb je inspiratie nodig voor het vermelden van een aantal vaardigheden? Doe dan de vaardigheden test

Ook is het belangrijk dat je duidelijk omschrijft waar je naartoe wilt. Het is te algemeen om te schrijven dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Omschrijf hoe deze uitdaging er zal moeten zien. Om dit scherp te krijgen is het handig om hier met andere mensen over te spreken en jouw schets aan naasten voor te leggen.

In dit artikel staan veel praktische expert tips die je aan de hand nemen om een krachtige profieltekst te schrijven. Inclusief checklist zodat je niets mist.

5 x een voorbeeld profielschets

Nu je weet wat een profielschets is, kun je zelf aan de slag met het maken ervan! We helpen je daarbij met het geven van een aantal voorbeelden. Je kunt hier inspiratie uit opdoen. Klik hier als je op zoekt ben naar een profielschets in het Engels.

Profielschets cv voorbeeld 1

Als ervaren en enthousiast administratief medewerker ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben zowel klant- als servicegericht met het oog op resultaat. Ik probeer het verschil te maken met een positieve instelling. 

Profielschets cv voorbeeld 2

Ik ben Stefanie, een vriendelijke en positieve caissière opzoek naar een nieuwe uitdaging. vind het leuk om klanten zo goed mogelijk te helpen zodat ze met een goed gevoel de winkel verlaten. 

Profielschets cv voorbeeld 3:

Ik oefen het leukste beroep van de wereld dagelijks uit en dat wil ik graag uitstralen. Dit doe ik door naar mensen te luisten, ze te motiveren en te helpen. Het geeft mij energie als ik mensen meekrijg in mijn passie. 

Profielschets cv voorbeeld 4

Mijn naar is Danny, een enthousiaste harde werker! Met veel passie voor lekker eten streef ik er samen met mijn team naar om gasten een goede avond te bezorgen. Dit doe ik door aandacht en oog voor detail.

Profielschets cv voorbeeld 5

Mijn naam is Monique en ik ben een ervaren en gediplomeerd kapster. Ik vind het belangrijk om mijn werk professioneel uit te voeren en klantgericht te werk te gaan. Verder ben ik representatief, vriendelijk en gemotiveerd.

Profielschets per beroep

Op onze cv voorbeelden pagina hebben we voor veel beroepen een voorbeeld cv beschikbaar gesteld die je gratis kunt downloaden. Vanuit deze cv voorbeelden kun je ook inspiratie opdoen voor je eigen profielschets. Hier volgt een lijstje met een profielschets per beroep.

Voorbeeld profielschets student

Ik ben een ambitieuze student met een passie voor zelfontwikkeling. Ik ben gestart met een bacheloropleiding bedrijfskunde en ben van plan mijn kennis en vaardigheden te vergroten door een bijbaan in de financiële wereld. Ik heb een positieve mindset en ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te verbeteren.

Klik hier om naar het voorbeeld cv student te gaan.

Voorbeeld profielschets kinderopvang

Ik ben een maatschappelijk medewerker met meer dan 10 jaar ervaring in het vak. Ik heb een passie voor het helpen van kwetsbare groepen in onze gemeenschap. Dit doe ik door het inzetten van mijn natuurlijke sociale vaardigheden en mijn empatisch vermogen.

Klik hier om naar het voorbeeld cv maatschappelijk medewerker te gaan.

Voorbeeld profielschets leraar

Mijn naam is Marjon en ik ben vers afgestudeerd van de PABO. Ik sta te trappelen om aan de slag te gaan als lerares in het basisonderwijs. Ik ben gepassioneerd over het creëren van een positieve en lerende omgeving voor mijn leerlingen. Ik hou er ook van om creatief te zijn en nieuwe manieren te bedenken om leerlingen te activeren.

Klik hier om naar het cv voorbeeld basisonderwijs te gaan.

Voorbeeld profielschets administratief medewerker

Ik ben een enthousiaste en hardwerkende administratief medewerker met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Met mijn sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden ben ik in staat om werkzaamheden op een effectieve en efficiënte manier uit te voeren. Ik ben gedreven om deadlines te halen, problemen te identificeren en oplossingen te bedenken.

Klik hier om naar het cv voorbeeld administratief medewerker te gaan.

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het maken van een mooi persoonlijk profiel. Heb je meer hulp nodig tijdens het maken van je cv? Neem dan eens een kijkje in onze cv handleiding. 

Wil je meer doen om je cv persoonlijker te maken? Vermeld dan ook je vaardigheden en hobby’s!

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

One thought on “Hoe moet je een profielschets op je cv vermelden?

  1. Ik ben blij met de voorbeelden van de profielschets! Ik ga ze overnemen en aanpassen naar mijn eigen situatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *