referentie cv

Referenties vermelden op mijn cv?

Hoe belangrijk is referenties vermelden? Het vermelden van referenties op een cv wordt vaak onderschat of zelfs vergeten, terwijl deze later in het sollicitatie proces van cruciaal belang kunnen zijn. Nadat een recruiter een aantal cv’s heeft geselecteerd op inhoudelijke basis, begint de tweede selectie ronde van de kandidaten. De recruiter heeft een aantal cv’s geselecteerd die aansluiten bij het gezochte functieprofiel en gaat verder selecteren op basis van referenties.

Dit houdt in dat hij of zij contact opneemt met eerdere werkgevers om een beeld te vormen over de kandidaat. Het is van belang dat dit proces soepel verloopt zodat je zo snel mogelijk kan worden voor een sollicitatiegesprek. Helaas loopt het proces hier vaak vast doordat de contactgegevens van referenten niet zijn weergegeven op cv’s, referenten niet bereikbaar zijn, of doordat kandidaten foutieve gegevens over referenten vermelden op hun cv. Deze problemen kun je gemakkelijk voorkomen door aandacht te besteden aan je referenties.

Referentie inlichten

Vraag een referent altijd om toestemming voor dat je zijn of haar contactgegevens op je cv plaats. Een referent kan vaak verrast reageren op een telefoontje van een recruiter als deze niet op de hoogte is van het feit dat jij hem of haar hebt opgegeven als referent. Dit komt niet ten goede aan de eerste indruk die de recruiter van jou schets. Zorg er daarnaast voor dat de contactgegevens van je referent up to date zijn zodat het sollicitatie process soepel kan verlopen.

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *