Cv voorbeelden

Als je je cv gaat maken is het fijn om een voorbeeld te hebben. Je kunt een cv voorbeeld gebruiken als leidraad en inspiratie voor je eigen cv. Op deze manier kun je de structuur, opmaak en elementen van de inhoud overnemen om een perfect cv op te stellen. 

Wij hebben voor verschillende doelgroepen en functies cv voorbeelden gemaakt. Je kunt het cv voorbeeld dat het beste bij jouw functie past gratis downloaden.

Gebruik het voorbeeld als basis en pas het aan met je eigen gegevens om gemakkelijk en snel een professioneel cv te maken.


Inhoud


Cv voorbeeld Algemeen

Dit algemene cv voorbeeld heeft een rustige en gestructureerde uitstraling. Hierdoor is het een goede basis voor een professioneel curiculum vitae. 

Het cv begint met een persoonlijk profiel waarin je kort en bondig jezelf introduceert. Daarna worden werkervaringen, opleidingen en stages in omgekeerd chronologische volgorde behandeld. Om selecteurs een beter beeld van jou als persoon te geven worden in de zijbalk je personalia, vaardigheden en talen weergeven. 

Cv voorbeeld algemeen

Algemeen cv voorbeeld

Cv voorbeeld Engels

Het is tegenwoordig voor veel hoger opgeleiden heel normaal om je cv in het engels op te stellen. Maak gebruik van ons Engelse cv voorbeeld om moeiteloos je personal profile, employment history, education en skills te omschrijven. 

Cv voorbeeld engels

Engels cv voorbeeld

Cv voorbeeld Student

Ga je als student solliciteren voor een stage, bestuursfunctie of opleiding? Dan heb je waarschijnlijk nog niet zoveel werkervaring waardoor je je cv anders moet inrichten. Ons cv voorbeeld student helpt je hiermee opweg. 

Cv voorbeeld student
Cv voorbeeld stage

Cv voorbeeld student

Cv voorbeelden Onderwijs

Als je gaat solliciteren in het onderwijs zijn is het goed om naast je diploma’s en ervaring veel van je persoonlijkheid te laten zien op je cv. We hebben een aantal voorbeeld cv’s gemaakt voor mensen die in het onderwijs werken. Doe er je voordeel mee! 

Kinderopvang
Leerkracht basisonderwijs
Onderwijsassistent
Docent middelbaar onderwijs

Cv voorbeeld onderwijs

Cv voorbeelden Commercieel

In de commerciële wereld wordt er vaak van je verwacht dat je proactief, resultaatgericht en sociaal bent. Het is daarom belangrijk om als eerst jezelf goed te verkopen met een pakkend cv.

Callcenter agent
Klantenservice medewerker
Commercieel medewerker
Verkoopmedewerker
Vertegenwoordiger

Cv voorbeeld commercieel

Cv voorbeelden Zorg

Mensen die in de zorg werken hebben vaak naast veel kunde en kennis ook een groot hart voor een ander. Het is daarom goed om naast de harde feiten zoals je opleidingen, ervaring en cursussen ook je vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten te beschrijven op je curriculum vitae als je in de zorg solliciteert.

Verpleegkundige
Thuiszorg
Fysiotherapeut
Maatschappelijk werker

Cv voorbeeld zorg

Cv voorbeelden Verzorging

Als je aan het werk bent als kapper of schoonheidsspecialiste dan focus je je voornamelijk op de inhoud en op je klant. Toch wordt het steeds belangrijker om tijdens het solliciteren naar een nieuwe baan jezelf te onderscheiden via het cv.

Kapper
Schoonheidsspecialiste

Cv voorbeeld kapper

Cv voorbeelden Retail

Ben je op zoek naar een (bij)baan in de retail? Gebruik dan een van onze cv voorbeelden. Je maakt op deze manier snel en eenvoudig een gestructureerd cv zodat je direct een goede indruk maakt. 

Caissière
Vakkenvuller

Cv voorbeeld retail

Cv voorbeelden Horeca

Bekijk hier onze voorbeeld cv’s voor als je gaat solliciteren in de horeca. Onze voornaamste tip voor het solliciteren in de hospitality? Print je cv uit en breng hem persoonlijk langs. Je zult zien dat deze gewaagde actie je succes gaat opleveren.

Horeca
Kok

Cv voorbeeld horeca

Cv voorbeelden Logistiek

Ben je werkzaam in de logistiek en op zoek naar een nieuwe functie? Bekijk onze voorbeeld cv’s speciaal voor de logistiek dan hier. Op basis van het voorbeeld maak je binnen een mum van tijd een goed cv. 

Vrachtwagenchauffeur
Heftruckchauffeur
Magazijnmedewerker

Cv voorbeeld chauffeur


Stappenplan: van een voorbeeld CV naar jouw eigen CV

Uit ervaring weten wij dat veel mensen er tegenop zien om een cv te maken. Daarom begrijpen wij dat het lastig is om vanaf een witte pagina pagina te beginnen. Onze cv voorbeelden zijn daarom een goede start van je eigen cv. 

In de volgende stappen maak van je van het voorbeeld cv in een handomdraai jouw eigen persoonlijke curiculum vitae. 

  • Download het voorbeeld cv dat het beste bij jouw functie past 
  • Vul je eigen gegevens in onder het kopje personalia
  • Kopieer het kopje profiel en pas de tekst aan naar je eigen situatie 
  • Kopieer de werkervaringen, opleidingen, cursussen en vaardigheden en pas deze aan aan je eigen situatie. Hou de beschrijvingen kort en bondig.
  • Let erop dat je een goede layout gebruikt
  • Sla je cv op in PDF en gebruik een nette bestandsnaam 

Voorbeelden per onderdeel van het cv

Voor een aantal belangrijke onderdelen van het cv hebben we een uitgebreid artikel inclusief goede voorbeelden.

Wil je een uitgebreide handleiding over hoe je je cv moet maken? Lees dan onze handleiding cv maken.

CV tips

Het schrijven van je cv 

Vind je het lastig om je werkervaringen en het persoonlijk profiel te beschrijven? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Als je sterke beschrijvingen wilt schrijven is het een goed idee om je tekst aan te laten sluiten bij de vacature waar je op solliciteert. Bekijk de vacaturetekst eens en kies hier elementen uit die op jou van toepassing zijn. Deze stukjes tekst zijn een goede start om een mooie eigen beschrijving van te maken.

Ook kun je mensen in je omgeving of oud collega’s vragen om jou te beschrijven. Je zult zien dat er vaak verrassend bruikbare input uit voortkomt. Uit deze input kun je dan weer onderdelen halen die je op je cv kunt plaatsen.

Het cv als cruciale eerste indruk

Vergeet niet dat recruiters en selecteurs jou helemaal niet kennen. Ze weten niet wie je bent en wat je kunt, maar gaan jou puur en alleen beoordelen op basis van je cv. Vandaar dat het echt van belang is dat je cv goed weerspiegelt wat je in huis hebt. Veel mensen zijn te bescheiden op hun cv en dat is zonde. Zorg dat je verantwoordelijkheden, gemiddelde cijfers en taken goed op je cv staan zodat je de kans krijgt om meer van jezelf te laten zien op het sollicitatiegesprek. 

De layout van je cv

Het eerste wat opvalt aan een cv is het uiterlijk. Uit onderzoek blijkt dan ook dat selecteurs binnen een paar seconden al een eerste indruk van een kandidaat hebben. Gebruik dit in je voordeel door een perfect verzorgd cv te hebben! Zorg ervoor dat de layout van je cv duidelijk en rustig is, dat er geen spelfouten in je cv staan en dat het maximaal twee pagina’s lang is. Als je tijd wilt besparen kun je voor de layout van je cv onze cv generator en templates gebruiken.