CV voorbeeld Callcenter Agent

Heb jij een vlotte babbel? Ben je klantvriendelijk? Zie je verkoopmogelijkheden? Dan ben jij de perfecte callcenter agent waar menig callcenter naar op zoek is. Het enige wat je nog hoeft te doen is je cv in te leveren. Omdat er steeds meer concurrentie is in callcenterland, moet deze wel aan strenge eisen voldoen. In dit artikel leg ik je aan de hand van het cv voorbeeld callcenter agent uit hoe je het perfecte callcenter agent cv maakt.

Het maken van je cv is een fluitje van een cent zodra je een goed voorbeeld hebt. Hieronder zie je het cv voorbeeld callcenter agent van Vicky, die al flink wat ervaring heeft opgedaan in de callcenter business. Download het gratis voorbeeld cv hier gratis in pdf vorm: Gratis voorbeeld cv callcenter. je kunt dit template gemakkelijk gebruiken als cv voorbeeld voor je eigen curriuclum vitae. Ga je liever aan de slag als verkoopmedewerker? Gebruik dan dit voorbeeld.

 

Wil je ook het uiterlijk van dit voorbeeld cv overnemen? Dit kan snel en gemakkelijk via de cv generator www.cvster.nl. Voor 2,95 euro kun je dit cv vliegensvlug namaken door een aantal vragen te beantwoorden.

 

Heb je ervaring?

Ervaring is het toverwoord als je solliciteert voor een callcenter functie. Werknemers nemen graag ervaren callcenter agents aan omdat deze mensen direct een werkvloer opkunnen om te gaan knallen. Heb je al ervaring is de callcenter branch? Omschrijf deze dan uitgebreid in je cv.

Veel mensen benoemen alleen hun vorige functie, de naam van hun vorige werkgever en de periode dat ze er er gewerkt hebben. Ze vergeten hier dat een omschrijving van hun werkzaamheden, verantwoordelijkheden en prestaties het allerbelangrijkste is! Je laat pas echt zien wat je in huis hebt door een korte maar krachtige omschrijving van je werkervaring te geven.

Let op! Ik bedoel hiermee dat je daadwerkelijk zo kort mogelijk opschrijft hoe je vorige baan eruitzag. Hieronder zie je een korte omschrijving van Vincent die een jaar als klantenservice medewerker heeft gewerkt bij KPN.

Tijdens mijn functie als klantenservice medewerker heb inbound gebeld. Ik heb geleerd om me in de klant te verplaatsen. Op deze manier wek ik vertrouwen op bij klanten en kan ik ze nog beter helpen. Binnen mijn functie heeft dit me gelopen om klanten zo goed en snel mogelijk te helpen.

Heb je geen ervaring?

Wat nu als je geen ervaring hebt in de callcenter branch? Geen zorgen, als dit het geval is zul je op een andere manier je beste beentje moeten voorzetten! Je zult vast op een andere manier ervaring hebben opgedaan die je kan helpen.

Een ander soort ervaring met klantcontact is een heel goed alternatief. Het maakt niet zoveel uit wat voor een soort ervaring je hebt, als je maar in aanraking bent gekomen met klanten, heb je bijvoorbeeld ervaring als verkoopmedewerker vermeldt dit dan. Het kan zo zijn dat je in in de horeca veel mensen geholpen hebt, of dat je in een winkel gewerkt hebt. Ook hier geldt dat je moet uitleggen hoe deze ervaring jou helpt om een goede callcenter agent te zijn.

Leg in de omschrijving van je vorige werk uit hoe je in contact stond met klanten. In het voorbeeld cv van Vincent kun je zien hoe hij zijn ervaring in de horeca ‘verkoopt’.

“Als ober in een restaurant was ik het gezicht van de zaak. Ik zorgde ervoor dat klanten tevreden waren en hielp ze met eventuele problemen. Ik vond het leuk om klanten te adviseren over speciale producten en aanbiedingen.”

Trainingen en vaardigheden

Als je al eerder als callcenter agent gewerkt hebt, heb je waarschijnlijk meedere trainingen gevolgd. Vergeet deze niet te vermelden op je cv! De trainingen en cursussen zijn belangrijk omdat ze je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal al geleerd hebt. Zelfs zeer specifieke (product) trainingen zijn belangrijk om te vermelden op je cv.

Naast trainingen is het ook goed om vaardigheden te vermelden. Deze zijn wat minder ‘hard’ dan officiele trainingen en cursussen die je gevolgd hebt. De vaardigheden op je cv geven aan wat jij als persoon goed kunt. Vaardigheden die op het voorbeeld cv van Vincent genoemd worden zijn: Klantgericht, communicatief vaardig, geduldig, begripvol en salesgericht.

Wil je meer leren over het maken van een cv? Neem hier dan een kijkje voor de vijf belangrijkste tips voor een cv.

Is jouw cv al compleet en ben je alleen nog maar opzoek naar een vacature? Via deze link heb je een mooi overzicht van de openstaande vacatures en de top 20 vacaturesites mag je natuurlijk niet vergeten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *