Cv voorbeeld docent middelbaar onderwijs

Heb jij passie voor je vak en voor je leerlingen? Dan ben je de perfecte docent voor het middelbaar onderwijs. Nu is het nog zaak om ook anderen daarvan te overtuigen door middel van je cv. Omdat een professioneel curriculum vitae je kansen op een baan sterk vergroot hebben we het cv voorbeeld docent gemaakt speciaal voor het middelbaar onderwijs. Je kunt dit cv voorbeeld gratis downloaden en aanpassen naar jouw situatie.

Download het gratis cv voorbeeld docent

Wie aan de slag wil als leerkracht, die zal een moeten solliciteren en dat begint bij het cv. Besef wel dat je vaak niet de enige bent die de baan graag wil en dat je dus in eerste instantie op moet vallen.

Leraren zijn van nature sterk gericht op de inhoud, waardoor ze vergeten dat juist het uiterlijk van het cv de eerste indruk maakt. De layout van het cv is essentieel om de aandacht op de inhoud te laten vestigen.

                               

Het uiterlijk van deze cv’s overnemen? Het kan snel en gemakkelijk via de cv generator (2,95)

Hierboven zie je ons cv voorbeeld docent. Het voorbeeld cv is speciaal gemaakt voor sollicitaties in het middelbaar onderwijs. Je kunt het cv voorbeeld gratis downloaden en aanpassen naar je eigen situatie. Door gebruik te maken van het cv voorbeeld docent weet je in elk geval dat je een cv inlevert dat overzichtelijk is en bovendien gemakkelijk is door te nemen voor de werkgever.

Download cv voorbeeld docent 1
Download cv voorbeeld docent 2
Download cv voorbeeld docent 3
Download cv voorbeeld docent 4

Wat mag niet ontbreken in Curriculum Vitae van een docent

Behalve uiteraard de personalia, genoten opleidingen en werkervaring mogen een aantal zaken beslist niet ontbreken in het curriculum vitae van een leraar. Vooral vaardigheden en nevenactiviteiten zijn belangrijk om te benoemen als leerkracht. Ook gevolgde cursussen of bijscholingen zijn zeker relevant. Hierbij geldt: wees specifiek. Geef bij werkervaringen aan aan welke klassen je onderwijs gegeven hebt en eventueel welke methodes je gebruikt.

Het is voor docenten in het middelbaar onderwijs gebruikelijk om een kopje met nevenfuncties op hun cv te vermelden. Nevenfuncties kunnen bijvoorbeeld zijn: mentorklassen, decaan, coördinatie, faalangsttrainingen en bijlessen. Het is optioneel om de nevenactiviteiten kort (maximaal vier regels) te omschrijven.

Vaardigheden op het cv van een docent

Zoals ik hierboven al aangaf is een belangrijk onderdeel op elk cv het benoemen van de vaardigheden. Voor een leerkracht op de middelbare school zijn een aantal vaardigheden onmisbaar. Dit ongeacht of je nu wiskunde- engels- of aardrijkskunde docent bent. Zo kan een goede leraar leidinggeven en goed omgaan met zijn of haar leerlingen. Hij of zij moet zorgen voor een veilige leeromgeving en moet in staat zijn een leerling te helpen bij het bevorderen van sociale, persoonlijke en morele ontwikkeling.

Uiteraard moet een kandidaat over vakinhoudelijk en didactische kwaliteiten beschikken en in staat zijn het leren te bevorderen. Het creëren van een taakgerichte, ordelijke en overzichtelijke sfeer en structuur is ook een belangrijke vaardigheid waarover een docent beschikt. Dat geldt ook voor zaken als kunnen samenwerken met collega’s en omgeving en een leerkracht moet zich bovendien blijven ontwikkelen en bovendien over de nodige reflectie beschikken.

Essentiële tips om een baan in het onderwijs te veroveren.

Het belangrijkste is om je cv kort te houden en tóch alle informatie te geven die nodig is. Geloof me, uit ervaring blijkt dat dit moeilijker is dat het lijkt. Je doet dit door werkervaringen bondig te omschrijven via bulletpoints of door een stukje tekst van maximaal vier regels. Overbodige informatie moet voorkomen worden en zonder dat essentiële informatie ontbreekt. Wees dus erg kritisch op de omschrijving van iedere werkervaring/stage/cursus. Verder is het kritiek dat je een opvallende en goed leesbare cv inlevert. Beperk je bovendien tot informatie waaraan de werkgever ook echt iets heeft.

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

One thought on “Cv voorbeeld docent middelbaar onderwijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *