Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

Ben je dol op kinderen en op zoek naar een leuke nieuwe baan in de kinderopvang? Dan helpen wij je graag met je sollicitatie. We weten dat het voor veel mensen lastig is om een cv te maken. Daarom hebben we speciaal voor pedagogisch medewerkers het cv voorbeeld kinderopvang gemaakt.

Dit voorbeeld voldoet precies aan de sollicitatieregels waar op geselecteerd wordt in de kinderopvang. Je kunt het voorbeeld gratis downloaden en aanpassen naar je eigen situatie.

Download het gratis cv voorbeeld kinderopvang

Als je solliciteert in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of de peuterspeelzaal is het uiteraard belangrijk om de juiste papieren, motivatie en ervaring te hebben. Hoe je deze netjes en overzichtelijk weergeeft kun je in het onderstaande cv voorbeeld van Laura zien.

Je kunt het voorbeeld cv kinderopvang gratis downloaden en aanpassen met je eigen gegevens: Download het voorbeeld cv hier.

Wil je de layout van deze cv’s overnemen. Dat kan via onze partner cvster.nl (2,95).

Op hun website vind je nog meer inhoudelijke cv voorbeelden voor mensen in de kinderopvang.

Wat doet een pedagogisch medewerker precies?

Als medewerker op de dagopvang ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang van kinderen. Dit kan variëren van de allerkleinsten, kleuters  tot kinderen van 12 jaar afhankelijk van jouw interesse en opleidingen.

Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind door de aandacht die je geeft. Je vind het belangrijk om de cognitieve ontwikkeling van kinderen op een leuke manier te stimuleren. Je garandeert een veilige sociale omgeving en houdt ervan om te verbinden. Ook sta je in contact met de opvoeders van het kind om hun te informeren over de voortgang. Je haalt vooral plezier uit de oprechte connectie met de kleintjes.

Structuur van het cv

Qua structuur is het cv van een pedagogisch medewerker hetzelfde als een algemeen cv. Het is belangrijk om alle onderdelen van het cv correct te vermelden. Het cv bevat doorgaans de volgende onderdelen:

Voor een uitgebreide uitleg over de structuur van het curriculum vitae kun je dit artikel lezen.

Wat moet er inhoudelijk op je cv komen te staan?

De inhoud van het cv van iemand die solliciteert in de kinderopvang is natuurlijk heel anders dan dat van iemand die bij de bank wilt gaan werken.

Het cv van een pedagogisch medewerker mag – of beter gezegd moet – persoonlijker zijn. Omdat je met kinderen werkt is het belangrijk om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Je cv wilt overbrengen dat je oprecht, enthousiast en gemotiveerd je bent. Jij hebt hart voor de kinderen waarmee je werk en dat mag gezien worden!

Het persoonlijke profiel

Het Cv voorbeeld kinderopvang geeft je al wat inspiratie over hoe je dit kunt doen. Zoals je kunt zien beschrijft Laura in haar profielschets dat ze bij kinderen altijd van het goede uitgaat. Ze maakt hier direct duidelijk dat ze positief is ingesteld.

Omschrijf je ervaring

Ook kun je zien dat Laura bij iedere werkervaring een korte omschrijving geeft van wat ze daar gedaan heeft. Op deze manier krijgt degene die je cv leest een goed beeld van je ervaring.

Vaardigheden

Vaardigheden zijn heel handig om de selecteur een goed beeld over jou als persoon te geven. Maak hier dan ook zeker gebruik van. We noemen hier een aantal vaardigheden die goed op een cv voor de kinderopvang passen: 

 • Je bent initiatiefrijk
 • Je bent energiek
 • Je bent verantwoordelijk
 • Je bent zorgvuldig
 • Je bent geduldig
 • Je hebt liefde voor je vak
 • Je kunt omgaan met feedback
 • Je bent verzorgend
 • Je bent een kartrekker

Weinig ervaring in de kinderopvang?

Sta je aan het begin van je carrière en heb je dus nog geen of bijna geen ervaring? Maak je hier geen zorgen over. Iedereen moet ergens beginnen.

Focus op je opleidingen

In dit geval kun je je focussen op je opleidingen omdat deze dan het belangrijkste zijn. Vermeld je opleidingen in dit geval dan ook vóór de werkervaringen. Omdat je met een kwetsbare doelgroep werkt spreekt het voor zich dat je de juiste diploma’s en certificeringen nodig hebt. Deze kun je vermelden onder het kopje opleidingen op cursussen.

In het voorbeeld omschrijft Laura haar opleidingen niet omdat ze al behoorlijk wat werkervaring heeft. Als jij deze ervaring nog niet hebt opgedaan kun je je opleidingen wel beschrijven. Je kunt via bulletpoints aangeven waarop je speciale focus had tijdens je opleiding, waar je eindproject over ging of wat je gemiddelde eindcijfer is. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je je opleiding kunt omschrijven. Op deze manier krijgt je cv al flink wat body.

2009 – 2012 Pedagogisch medewerker niveau 3, ROC

 • Gemiddeld cijfer: 8,5
 • Begeleiding in de persoonlijke ontwikkeling van een kind
 • Voorbereiding en begeleiding van educatieve activiteiten

Vertel meer over jezelf in het persoonlijke profiel

Een andere handige tip voor mensen zonder veel ervaring is het toevoegen van een profielschets op het cv. Hier beschrijf je in maximaal vier regels wie je bent en wat je persoonlijk belangrijk vindt in je werk. Je beneden zie het persoonlijke profiel van Laura. Je kunt hier inspiratie opdoen voor je eigen profielschets. Meer informatie over de profielschets vind je hier.

Als pedagogisch medewerker doe ik iedere dag mijn best om er voor de kinderen iets van te maken! Ik doe dit door kinderen positief te benaderen en altijd van het goede uit te gaan. Ik ben gespecialiseerd in gedragsstoornissen zoals ADHD en PDOS.

Ben al wat verder in je carrière?

Als je al behoorlijk wat werkervaring hebt in de kinderopvang dan kun je je hierop focussen in plaats van je op je opleidingen. Uiteraard zet je nog steeds op je cv welke opleiding je hebt behaald (en welk niveau), maar je werkervaringen zijn in dit geval het belangrijkst.

In het voorbeeld cv kinderopvang zie je hoe Laura haar werkervaring beschrijft. Twee punten zijn hierin belangrijk: wees specifiek en hou het kort. Iedereen die solliciteert als pedagogisch medewerken vindt werken met kinderen leuk. Vertel daarom precies wat je leuk vindt om met kinderen te doen.

In het voorbeeld cv van Laura zie je dat ze haar meest recente ervaring omschrijft met een opsomming de dingen waarmee ze kinderen helpt. Namelijk het leren lezen, knutselen, computer gebruiken en de sociale omgang Bij de tweede werkervaring omschrijft ze de leeftijden van de kinderen waarmee ze werkt (kinderen van 4 t/m 12) en dat ze verschillende werkzaamheden combineert zoals peuterspeelzaal en kinderopvang.

Hoe je op de ja-stapel komt

Oke, als je de basis van je cv op orde hebt kunnen we beginnen met de final touches die ervoor gaan zorgen dat je op de ja-stapel komt!

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden, mag je cv lekker persoonlijk zijn! Je kunt laten zien wat je leuk vind aan je werk, maar ook wat je persoonlijk belangrijk vindt. Naast het persoonlijke profiel en vaardigheden zijn vrijwilligerswerk en bijbaantjes goede manieren om te laten zien dat kinderen je aan het hart gaan. Ben je al jaren turnlerares bij een vereniging? Of pas je al sinds de middelbare school op? Vermeld dit dan vooral op je cv! Selecteurs zien graag dat je je ook in je vrije tijd met kinderen bezighoudt.

Ben je nieuwsgierig naar wat HR managers belangrijk vinden bij een sollicitatie? Lees dan dit leuke interview met een Flexpool manager.

We wensen je veel succes met je sollicitatie!

Gerelateerde cv voorbeelden:

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

One thought on “Cv voorbeeld pedagogisch medewerker kinderopvang

 1. Ik vind de voorbeelden handig. Ik pas ze voor iedere vacature steeds een beetje aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *