Cv voorbeeld leerkracht

Hoe spring jij als leerkracht tussen al die andere sollicitanten uit? Hoe overtuig je een school dat jij een super meester of juf bent? Het begint allemaal bij een goed cv. Hieronder kun je een cv voorbeeld leerkracht vinden. Dit voorbeeld cv is speciaal gemaakt voor leerkrachten en voldoet precies aan de sollicitatieregels van het onderwijs. Met dit voorbeeld maak je in een mum van tijd een perfect curriculum vitae.

Cv voorbeeld leerkracht basisonderwijs

Het onderstaande cv voorbeeld is van Dorien die als leerkracht voor de klas staat. Je kunt het voorbeeld cv hier gratis downloaden in PDF. Je kunt het gemakkelijk aanpassen naar jouw situatie.

Wil je de opmaak van bovenstaande cv’s snel en gemakkelijk overnemen? Dan kun je een cv generator gebruiken (2,95).

Voor leraren in het basisonderwijs is het tegenwoordig niet gemakkelijk om aan een baan te komen. De concurrentie is erg hoog. Zorg er daarom voor dat tussen al die andere sollicitanten uitspringt en dat jouw cv op de ja-stapel belandt.

Met ons cv voorbeeld leerkracht en deze tips maak je een succesvol cv!

Tip 1: Omschrijf je kwaliteiten inhoudelijk

Vaak zijn mensen fantastische leraren, maar komt dat gewoon niet goed naar voren op hun cv. Dit komt doordat ze hun kwaliteiten simpelweg niet goed genoeg op papier zetten. Mensen die jouw cv lezen hebben je nog niet ontmoet. Het is daarom essentieel dat je concreet beschrijft wat je kunt en wat jou een goede leraar maakt. Hou het niet oppervlakkig en algemeen, maar beschrijf precies en aan de hand van voorbeelden wat je in de klas doet. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Als leerkracht van groep 1 zorg ik er niet alleen voor dat kinderen zich prettig voelen, maar besteed ik ook voldoende aandacht aan ouders. Dit leidt ertoe dat ze hun kind met een gerust hart naar school brengen.
  • Als juf van groep 8 besteed ik veel aandacht aan de zelfstandigheid van kinderen. Ik bereid ze hiermee voor op de middelbare school.

Klik hier voor meer voorbeelden over hoe je werkervaringen en kwaliteiten als leraar beschrijft.

Tip 2: Wees niet te bescheiden!

In het curriculum vitae van een leraar of lerares zie je vaak bescheidenheid terug. Leraren hebben vaak veel neventaken gedaan die ze vervolgens niet op hun cv vermelden. Als leraar ben je natuurlijk geen commercieel verkoper, maar doe jezelf niet te kort! Laat juist op je cv te zien wat je allemaal gedaan hebt voor de kinderen in de klas of voor de school. Door al je extra taken te vermelden laat je zien dat je pro actief, extravert en sociaal bent. Zo kun je op je cv vermelden dat je extra activiteiten voor de kinderen organiseert, in bepaalde commisies hebt gezeten of speciale kwaliteiten bezit.

Tip 3: Een duidelijk cv

De sollicitatie procedure wordt binnen een school vaak intern opgepakt. Van dit feitje kun je handig gebruik maken! Op een school is het geen ervaren recruiter die de ingezonden cv’s doorneemt, maar iemand van de school zelf. Hierdoor is het dus extra belangrijk dat je cv duidelijk en overzichtelijk is. De selecteurs moeten binnen een oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je kunt. Hou je cv daarom kort. Vermeldt al je werkervaringen, maar hou de omschrijvingen kort. Het cv geeft alleen weer wat je gedaan hebt. Extra informatie geef je namelijk in een brief of in een sollicitatiegesprek. Wil je precies weten hoe lang je cv mag zijn? Lees het hier.

Tip 4: Maak een goede indruk met een sprekend template

Doordat de selecteurs in het basisonderwijs geen doorgewinterde recruiters zijn is het uiterlijk van je cv nog belangrijker. Door een vrolijk, professioneel of creatief template te kiezen maakt je cv een spetterende indruk. Een goed verzorgt uiterlijk zorgt ervoor dat je cv een blijvende indruk achterlaat.  Dus zelfs als je nog niet zoveel werkervaring hebt kun je een goede indruk achterlaten. Hieronder zie je het cv voorbeeld leraar nog een keer, maar dan in een ander template. Ook de kleuren van je cv maken een verschil. Het onderstaande cv template kun je hier gratis downloaden in een word bestand.

CV – Leerkracht (1)
CV – Leerkracht (2)
CV – Leerkracht (3)

Vaardigheden op het het leraren cv 

De waarde van vaardigheden op het cv worden vaak onderschat. Je kunt je cv een enorme boost geven door de juiste vaardigheden te vermelden. Vaardigheden laten zien wat je kunt, wie je bent en wat je geleerd hebt. Zeker als leraar is deze extra dosis persoonlijkheid een must op je cv. 

Hier volgt een lijstje met vaardigheden waar een goede leraar of lerares in het basisonderwijs over zou zou kunnen beschikken: 

  • Coachend
  • Luisterend oor
  • Organisatorisch
  • Punctueel
  • Verantwoordelijk
  • Sociaal
  • Goed functionerend in teamverband
  • Flexibel

Wil je meer lezen op hoe je je vaardigheden op je cv vermeld en hoe dit je kans op een baan kan verhogen? Lees dan ons artikel over het vermelden van vaardigheden op je cv. 

Profielschets op het leraren cv

Ook de profielschets is een uitgelezen kans om je cv persoonlijk en aantrekkelijk te maken voor selecteurs. De profielschets is een kort stukje tekst aan het begin van je cv waarin je jezelf als persoon kort kan omschrijven. Als je solliciteert als leraar is dit een kans om jouw visie op onderwijs, ervaring, of het plezier dat jij voor de klas hebt te omschrijven. Ook is dit een plek waar je bijvoorbeeld kan aangeven naar welke uitdaging je op zoek bent. 

Hier volgen drie voorbeelden van een profielschets voor leraren: 

Voorbeeld profielschets leraar 1:

Mijn naam is Mats. Ik ben een vrolijke, nieuwsgierige en vooral geduldige leraar. Ik heb op diverse scholen gewerkte waardoor ik ervaring heb met verschillende soorten leerlingen. Mijn dag is geslaagd wanneer iedereen in de klas iets geleerd heeft en met een lach naar huis gaat. 

Voorbeeld profielschets leraar 2: 

Met ruim 30 jaar ervaring in het basisonderwijs ben ik een ervaren leerkracht. Ik haal mijn energie uit het zien groeien van mijn leerlingen en focus me voornamelijk op zelfontwikkeling van kinderen. Naast mijn werk als lerares doe ik vrijwilligerswerk met kinderen met een verstandelijke beperking. 

Voorbeeld profielschets leraar 3: 

Na een leuke stage op basisschool de vlinder ben ik op zoek naar mijn eerste baan als lerares basisonderwijs. Ik sta te popelen om met vol enthousiasme en gedrevenheid aan de slag te gaan. Ik hoop samen met mijn klas een leerzame tijd tegemoed te gaan! 

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden…

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.