Cv voorbeeld leerkracht

Hoe spring jij als leerkracht tussen al die andere sollicitanten uit? Hoe overtuig je een school dat jij een super meester of juf bent? Het begint allemaal bij een goed cv. Hieronder kun je een cv voorbeeld leerkracht vinden. Dit voorbeeld cv is speciaal gemaakt voor leerkrachten en voldoet precies aan de sollicitatieregels van het onderwijs. Met dit voorbeeld maak je in een mum van tijd een perfect curriculum vitae.

Cv voorbeeld leerkracht basisonderwijs

Het onderstaande cv voorbeeld is van Dorien die als leerkracht voor de klas staat. Je kunt het voorbeeld cv hier gratis downloaden in PDF. Je kunt het gemakkelijk aanpassen naar jouw situatie.

Wil je de opmaak van bovenstaande cv’s snel en gemakkelijk overnemen? Dan kun je een cv generator gebruiken (2,95).

Voor leraren in het basisonderwijs is het tegenwoordig niet gemakkelijk om aan een baan te komen. De concurrentie is erg hoog. Zorg er daarom voor dat tussen al die andere sollicitanten uitspringt en dat jouw cv op de ja-stapel belandt. Met ons cv voorbeeld leerkracht en deze tips maak je een succesvol cv!

Tip 1: Omschrijf je kwaliteiten inhoudelijk

Vaak zijn mensen fantastische leraren, maar komt dat gewoon niet goed naar voren op hun cv. Dit komt doordat ze hun kwaliteiten simpelweg niet goed genoeg op papier zetten. Mensen die jouw cv lezen hebben je nog niet ontmoet. Het is daarom essentieel dat je concreet beschrijft wat je kunt en wat jou een goede leraar maakt. Hou het niet oppervlakkig en algemeen, maar beschrijf precies en aan de hand van voorbeelden wat je in de klas doet. Hier zijn een aantal voorbeelden:

  • Als leerkracht van groep 1 zorg ik er niet alleen voor dat kinderen zich prettig voelen, maar besteed ik ook voldoende aandacht aan ouders. Dit leidt ertoe dat ze hun kind met een gerust hart naar school brengen.
  • Als juf van groep 8 besteed ik veel aandacht aan de zelfstandigheid van kinderen. Ik bereid ze hiermee voor op de middelbare school.

Klik hier voor meer voorbeelden over hoe je werkervaringen en kwaliteiten als leraar beschrijft.

Tip 2: Wees niet te bescheiden!

In het curriculum vitae van een leraar of lerares zie je vaak bescheidenheid terug. Leraren hebben vaak veel neventaken gedaan die ze vervolgens niet op hun cv vermelden. Als leraar ben je natuurlijk geen commercieel verkoper, maar doe jezelf niet te kort! Laat juist op je cv te zien wat je allemaal gedaan hebt voor de kinderen in de klas of voor de school. Door al je extra taken te vermelden laat je zien dat je pro actief, extravert en sociaal bent. Zo kun je op je cv vermelden dat je extra activiteiten voor de kinderen organiseert, in bepaalde commisies hebt gezeten of speciale kwaliteiten bezit.

Tip 3: Een duidelijk cv

De sollicitatie procedure wordt binnen een school vaak intern opgepakt. Van dit feitje kun je handig gebruik maken! Op een school is het geen ervaren recruiter die de ingezonden cv’s doorneemt, maar iemand van de school zelf. Hierdoor is het dus extra belangrijk dat je cv duidelijk en overzichtelijk is. De selecteurs moeten binnen een oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je kunt. Hou je cv daarom kort. Vermeldt al je werkervaringen, maar hou de omschrijvingen kort. Het cv geeft alleen weer wat je gedaan hebt. Extra informatie geef je namelijk in een brief of in een sollicitatiegesprek. Wil je precies weten hoe lang je cv mag zijn? Lees het hier.

Tip 4: Maak een goede indruk met een sprekend template

Doordat de selecteurs in het basisonderwijs geen doorgewinterde recruiters zijn is het uiterlijk van je cv nog belangrijker. Door een vrolijk, professioneel of creatief template te kiezen maakt je cv een spetterende indruk. Een goed verzorgt uiterlijk zorgt ervoor dat je cv een blijvende indruk achterlaat.  Dus zelfs als je nog niet zoveel werkervaring hebt kun je een goede indruk achterlaten. Hieronder zie je het cv voorbeeld leraar nog een keer, maar dan in een ander template. Ook de kleuren van je cv maken een verschil. Het onderstaande cv template kun je hier gratis downloaden in een word bestand.

Dorien Koster – CV – Leerkracht (1)
Dorien Koster – CV – Leerkracht (2)
Dorien Koster – CV – Leerkracht (3)

Heb je cv ingezonden en ben je uitgenodigd voor een gesprek? Bereid je dan voor via dit artikel.

Gerelateerde cv voorbeelden:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.