Skip to main content

Cv voorbeeld verpleegkundige

Hoe spring jij als verpleegkundige tussen alle andere sollicitanten uit? Waar moet je precies op letten als je een cv maakt voor je werk in de zorg? Hier vind je een gratis cv voorbeeld verpleegkundige. Je kunt dit voorbeeld gebruiken door het aan te vullen met je eigen gegevens. Gooi je kwaliteiten als professionele hulpverlener in de strijd. Als zorgverlener bij je mensgericht, vaardig en communicatief sterk.

Download het gratis cv voorbeeld verpleegkundige

Uit ervaring blijkt dat cv’s in de zorg vaak allemaal hetzelfde zijn. Mensen in de zorg werken vaak jarenlang voor de zelfde werkgever en daardoor vinden ze het moeilijk om zichzelf te presenteren. Gooi die saaie cv in de prullenbak en zorg ervoor dat je laat zien wie je bent! Hieronder kun je een Gratis cv template voor verpleegkundigen. Met behulp van dit cv voorbeeld speciaal voor verpleegkundigen kun je de cliche’s doorbreken en laten zien waar je voor staat. Het enige wat je nog hoeft te doen is het curriculum vitae aanpassen aan je eigen persoonlijke situatie. Hieronder geef ik je vijf belangrijke tips die mensen in de zorg helpen op weg naar die leuke baan!

Schermafbeelding 2016-05-01 om 15.33.23

Tip 1: Weg met die standaard kreten zonder inhoud!

Ik heb een professionele werkhouding… Ik vind het leuk om mensen te helpen… Ik ben een aanpakker… Tegenwoordig kom je niet meer weg met deze ouderwetse chliche’s! Zorg ervoor dat je cv laat zien wie je bent en wat je kunt. Wees specifiek als je je toekomstige werkgever vertelt wat je kunt. Je kunt bijvoorbeeld korte voorbeelden gebruiken om je competenties en vaardigheden als verpleegkundige te omschrijven. Vermeldt dus niet dat je een mensen-mens bent, maar dat je het fijn vindt om iedere patiënt op zijn of haar gemak te stellen door persoonlijke aandacht.

Tip 2: Wees niet te bescheiden.

Mensen in de zorg zijn vaak bescheiden. Ze willen veel voor anderen betekenen en vergeten daardoor vaak wat ze zelf allemaal in huis hebben. Misschien zouden verpleegkundigen tijdens hun sollicitaties meer op verkoopmedewerkers moeten lijken. Ben niet bang om jezelf te verkopen. Vaak heb je als verpleegkundige extra cursussen gevolgd, goede initiatieven opgezet projecten geleid. Weest niet te bescheiden maar zelfverzekerd over wat je kunt en al gedaan hebt.

Tip 3: Vaardigheden zijn belangrijk in een zorg cv.

Doordat je je in de zorg niet zo goed kunt onderscheiden door je werkervaring binnen een bepaalde organisatie zijn je vaardigheden erg belangrijk. Onder het kopje vaardigheden kun je de kwaliteiten vermelden die jou zo geschikt maken als verpleegkundige. Vermeld hier je persoonlijke kwaliteiten zoals geduldigheid, creativiteit of sociale vaardigheden. Ook kun je hier andere opgedane ervaring vermelden die niet zo veel met de zorg te maken heeft. Als je bijvoorbeeld huiswerkbegeleider bent op de school van je kinderen op in de organisatie van je sportclub zit is dat erg voordelig om te vermelden.

Je kunt deze tips samen met Gratis cv template voor verpleegkundigen gebruiken om snel en gemakkelijk een curriculum vitae te maken waarin je kwaliteiten direct naar voren komen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Loading...

Sandra van den Beemt

Sandra van den Beemt

Mijn naam is Sandra. Doordat ik jarenlang als recruiter heb gewerkt voor verschillende grote bedrijven heb ik veel ervaring op het gebied van solliciteren. Mijn kennis deel ik op deze website om mensen te helpen beter te sollicteren.

Geef een reactie