Cv voorbeeld 50 plus

Vroeger werkten mensen tot hun pensioen bij dezelfde werkgever. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat je ook later in je carrière nog van baan verwisselt. In de snelle en digitale wereld kan solliciteren lastig zijn voor 50 plussers. Daarom helpen we mensen boven de vijftig graag in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Want vijftig plussers hebben unieke kwaliteiten en zijn erg waardevol.

In dit artikel helpen wij mensen om hun kracht als 50 plusser te laten zien. Dit doen we door middel van het Cv voorbeeld 50 plus. Je kunt dit cv template gemakkelijk gebruiken om een professioneel curriculum vitae te maken. Daarnaast helpt dit artikel je met alle zaken rondom solliciteren

Solliciteren als 50 plusser

Als selecteur heb ik gemerkt dat mensen boven de 40 of 50 zich steeds vaker opnieuw in sollicitatieland gaan begeven. Hier zijn verschillende redenen voor. Het kan zo zijn dat deze mensen ondanks hun jarenlange ervaring te maken hebben gehad met een reorganisatie of ontslag, of dat ze zelf op zoek zijn gegaan naar een nieuwe uitdaging. Wat de reden ook is, als je na een lange tijd werkzaam geweest te zijn weer gaat solliciteren is dit weer even wennen. Dit is echter geen enkel probleem! Ik heb alle zaken waar die belangrijk zijn om in je kracht te staan na je vijftigste op een rij gezet.

Vijftig plus cv voorbeeld

Het begin is het belangrijkst! Daarom beginnen we bij het maken van een professioneel cv. Het curriculum vitae is een document van maximaal twee pagina’s lang dat jouw levensloop overzichtelijk weergeeft.

Hieronder vind je het cv voorbeeld 50 plus. Je kunt het cv voorbeeld gratis downloaden door hier te klikken. Je kunt dit voorbeeld cv gebruiken als basis voor je eigen cv. Je hoeft alleen nog maar de informatie aan te passen naar je eigen situatie.

                                   

Ben je niet zo handig met word, maar wil je toch een cv dat er verzorgd uitziet?

Dan kun je gebruik maken van onze cv generator door op de knop hierboven te klikken. Voor 2,95 euro maken wij het cv voor je. Je beantwoordt een aantal vragen waardoor je eigen informatie ingevuld wordt in het voorbeeld cv. Een kind kan de was doen.

Tips voor het vinden van een baan 50+

Waar moet een 50+ cv aan voldoen om uitgenodigd te worden voor een gesprek? We zetten alle tips op een rij ervoor te zorgen dat je dat je als vijftig plusser wel aan een baan komt!

Tip 1: Houd het kort en bondig

Een lang cv is een warrig cv. Daarom is mijn belangrijkste tip: hou het kort. Als vijftig plusser heb je natuurlijk behoorlijk wat ervaring opgedaan gedurende je carrière. Om je cv overzichtelijk te houden is het is daarom essentieel om to the point te zijn. We zijn heel streng: je cv mag maximaal twee pagina’s hebben (lees hier meer over de lengte van het cv). Als je cv langer is wordt deze hoogstwaarschijnlijk niet eens gelezen door drukbezette selecteurs.

Omdat je al vergevorderd bent in je carrièrepad zijn werkervaringen belangrijker dan opleidingen. Je kunt je opleidingen wel vermelden, maar ga ze niet beschrijven. Werkervaringen kun je omschrijven in maximaal drie bulletpoints of in maximaal vier regels tekst. Hier beneden zie je hoe je een werkervaring goed omschrijft door het gebruik van de zogenaamde bulletpoints.

Tip 2: Professionele personalia

In de praktijk blijkt dat er nog veel verbetering behaald kan worden wat betreft de personalia. Ook hier geldt: hou het kort en bondig. Zo is het overbodig om al je doop- en tussennamen te vermelden op je cv. Je voor en achternaam is voldoende. Wat betreft je contactgegevens, geef een mobiel telefoonnummer op in plaats van een huistelefoon. Hierbij geldt ook dat je goed bereikbaar moet zijn nadat je je cv hebt ingediend. Een professioneel e-mailadres is ook een must in 2019. Je komt erg onprofessioneel over als je een hotmail of yahoo e-mailadres hebt. Binnen vijf minuten heb je gemakkelijk een @gmail.com adres aangemaakt dat een stuk beter staat.

Ik raad je aan om je geboortedatum gewoon te vermelden op je cv. De selecteur kan toch aan je cv aflezen wat je leeftijd ongeveer is en op deze manier blijft het open en eerlijk. Laat je niet op voorhand ontmoedigen door je leeftijd. En dan nog over de eventuele foto op het curriculum vitae. Mijn advies is: een foto verhoogt de kans om te worden uitgenodigd, mits het een goede foto is. Het is daarom aan te raden om een professionele foto te laten maken bij een goede fotograaf.

Tip 3: Kijk naar je kracht als 50plusser

De allerbelangrijkste tip voor iedereen die solliciteert is dat je in je eigen kwaliteiten moet geloven. Voor wat oudere mensen geldt dit des te meer. Laat je niet ontmoedigen door anderen die je aanpraten dat solliciteren op latere leeftijd onmogelijk is. Jij bent een uniek persoon met veel ervaring en kwaliteiten. Als je daar zelf in gelooft dan kun je anderen daar ook van overtuigen.

Is je cv klaar voor de start? Dan kun je via de vacaturesite indeed op zoek naar een leuke vacature 🙂

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 2,67 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.