Skip to main content

Het gratis cv voorbeeld kinderopvang

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de kinderopvang? Je zult dan moeten beginnen met een goed cv. We weten dat het voor veel mensen lastig is om een cv te maken. Daarom hebben we speciaal voor pedagogisch medewerkers het cv voorbeeld kinderopvang gemaakt. Dit voorbeeld voldoet precies aan de sollicitatieregels waar op geselecteerd wordt in de kinderopvang. Je kunt het voorbeeld gratis downloaden en aanpassen naar je eigen situatie.

Download het gratis cv voorbeeld kinderopvang

Als je solliciteert in de kinderopvang, buitenschoolse opvang of de peuterspeelzaal is het uiteraard belangrijk om de juiste papieren en (wat) ervaring te hebben. Hoe je deze netjes en overzichtelijk weergeeft kun je in het onderstaande voorbeeld cv zien.

Je kunt het voorbeeld cv kinderopvang gratis downloaden en aanpassen met je eigen gegevens: Download het voorbeeld cv hier.

Wil je de layout van deze cv’s overnemen. Dat kan via cvster.nl (2,95)

Qua structuur is het cv van een pedagogisch medewerker hetzelfde als een algemeen cv. Voor een uitgebreide uitleg over de structuur van het curriculum vitae kun je dit artikel lezen. De inhoud van het cv voorbeeld kinderopvang is zo gemaakt zodat het aansluit wat HR-adviseurs en flexpool managers zoeken in een pedagogisch medewerker.

De inhoud van het cv van iemand die solliciteert in de kinderopvang is natuurlijk anders dan dat van iemand die bij de bank wilt gaan werken of bij de gemeente. Het cv van een pedagogisch medewerker mag – of beter gezegd moet – persoonlijker zijn. Je cv wilt overbrengen hoe enthousiast en gemotiveerd je bent. Jij hebt hart voor de kinderen waarmee je werk en dat mag gezien worden!

Wat moet er inhoudelijk op je cv komen te staan?

Als je je gedane opleidingen en werkervaringen hebt ingevuld inclusief datums komt het belangrijkste gedeelte. Het beschrijven van je opleidingen/ervaringen is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het Cv voorbeeld kinderopvang geeft je al wat inspiratie.

Weinig ervaring in de kinderopvang?

Sta je aan het begin van je carrière en heb je dus nog geen of bijna geen ervaring? Maak je hier geen zorgen over. Iedereen moet ergens beginnen. In dit geval kun je je focussen op je opleidingen omdat deze dan het belangrijkste zijn. Vermeld je opleidingen in dit geval dan ook nog voor de werkervaringen.

In het voorbeeld omschrijft Laura haar opleidingen niet omdat ze al behoorlijk wat werkervaring heeft. Als je dit niet hebt kun je je opleidingen wel beschrijven. Je kunt via bulletpoints aangeven waarop je speciale focus had tijdens je opleiding, waar je eindproject over ging of wat je gemiddelde eindcijfer is. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je je opleiding kunt omschrijven. Op deze manier krijgt je cv al flink wat body.

2009 – 2012 Pedagogisch medewerker niveau 3, ROC

  • Gemiddeld cijfer: 8,5
  • Begeleiding in de persoonlijke ontwikkeling van een kind
  • Voorbereiding en begeleiding van educatieve activiteiten

Een andere handige tip voor mensen zonder veel ervaring is het toevoegen van een profielschets op het cv. Hier beschrijf je in maximaal vier regels wie je bent en wat je persoonlijk belangrijk vindt in je werk. Je beneden zie het persoonlijke profiel van Laura. Je kunt hier inspiratie opdoen voor je eigen profielschets. Meer informatie over de profielschets vind je hier.

Als pedagogisch medewerker doe ik iedere dag mijn best om er voor de kinderen iets van te maken! Ik doe dit door kinderen positief te benaderen en altijd van het goede uit te gaan. Ik ben gespecialiseerd in gedragsstoornissen zoals ADHD en PDOS.

Ben al wat verder in je carrière?

Als je al behoorlijk wat werkervaring hebt in de kinderopvang dan kun je je hierop focussen in plaats van je op je opleidingen. Uiteraard zet je nog steeds op je cv welke opleiding je hebt behaald (en welk niveau), maar je werkervaringen zijn in dit geval het belangrijkst.

In het voorbeeld cv kinderopvang zie je hoe Laura haar werkervaring beschrijft. Twee punten zijn hierin belangrijk: wees specifiek en hou het kort. Iedereen die solliciteert als pedagogisch medewerken vindt werken met kinderen leuk. Vertel daarom precies wat je leuk vindt om met kinderen te doen. Een goede motivatie is erg belangrijk als je met kinderen wilt werken!

In het voorbeeld cv van Laura zie je dat ze haar meest recente ervaring omschrijft met een opsomming de dingen waarmee ze kinderen helpt. Namelijk het leren lezen, knutselen, computer gebruiken en de sociale omgang Bij de tweede werkervaring omschrijft ze de leeftijden van de kinderen waarmee ze werkt (kinderen van 4 t/m 12) en dat ze verschillende werkzaamheden combineert zoals peuterspeelzaal en kinderopvang.

Klik hier om dit cv te maken

Hoe je op de ja-stapel komt

Oke, als je de basis van je cv op orde hebt kunnen we beginnen met de final touches die ervoor gaan zorgen dat je op de ja-stapel komt!

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden, mag je cv lekker persoonlijk zijn! Je kunt laten zien wat je leuk vind aan je werk, maar ook wat je persoonlijk belangrijk vindt. Een goede manier om dit te doen is door het vermelden van je vaardigheden. Goede vaardigheden in de kinderopvang zijn enthousiasme, verantwoordelijkheid, flexibiliteit, ondernemend, geduldigheid en punctualiteit.

Andere goede manieren om te laten zien dat kinderen je aan het hart gaan is vrijwilligerswerk of een bijbaantje. Ben je al jaren turnlerares bij een vereniging? Of pas je al sinds de middebare school op? Vermeld dit dan vooral op je cv! Selecteurs zien graag dat je je ook in je vrije tijd met kinderen bezighoudt.

Ben je nieuwsgierig naar wat HR managers belangrijk vinden bij een sollicitatie? Lees dan dit leuke interview met een Flexpool manager.

We wensen je veel succes met je sollicitatie!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Sandra van den Beemt

Sandra van den Beemt

Mijn naam is Sandra. Doordat ik jarenlang als recruiter heb gewerkt voor verschillende grote bedrijven heb ik veel ervaring op het gebied van solliciteren. Mijn kennis deel ik op deze website om mensen te helpen beter te sollicteren.

One thought on “Het gratis cv voorbeeld kinderopvang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *