Gratis Voorbeeld CV

Het maken van een cv is voor veel mensen een klus waar ze tegenop zien. Daarom wordt het maken van een curriculum vitae vaak uitgesteld. Stop nu met dat uitstelgedrag en maak snel en gemakkelijk een spetterend cv!

Met een goed voorbeeld cv is de klus zo geklaard. Ik heb een aantal voorbeeld cv’s opgesteld die aan alle regeltjes voldoen en die er ook nog eens top uitzien. Op deze manier hoef je het voorbeeld cv alleen nog maar aan te passen met jouw gegevens. Je kunt het voorbeeld cv gratis downloaden in een word bestand, lekker makkelijk.

Hieronder zie je het voorbeeld cv van Esther. Je kunt dit voorbeeld downloaden in een word document en gebruiken als basis voor je eigen curriculum vitae.

Regel 1: Hou het simpel

Hou je cv simpel en overzichtelijk! Hou deze regel de hele tijd in je achterhoofd wanneer je je cv maakt. Het is namelijk niet voor niets de eerste regel die ik je geef. Wanneer recruiters je cv openen scannen ze deze binnen 30 seconden. Ze nemen dus niet uitgebreid de tijd om het helemaal te lezen. Twee dingen zijn hier belangrijk. Ten eerste hoort je cv er mooi uit te zien. Als je cv een rommeltje is met verschillende lettertypes en zonder uitlijning dan belandt het al direct in de prullenbak. Zorg ervoor dat je cv direct een professionele indruk maakt. Ten tweede hoort je cv overzichtelijk te zijn. De recruiter moet binnen een halve minuut kunnen zien wie je bent, waar je gewerkt hebt en wat je kwaliteiten zijn. Dit is alleen mogelijk als je je cv simpel houdt. Het voorbeeld cv van Esther bestaat uit verschillende delen die gescheiden zijn door gekleurde lijnen. Doordat ieder deel een titel heeft is het voorbeeld cv snel scanbaar. Zorg er ook voor dat je cv niet te lang is. Lange cv’s zijn namelijk saai en niet goed leesbaar. Hoe lang mag je cv zijn? Het antwoord vindt je in dit artikel.

Hieronder zie je het voorbeeld cv van Bjorn. Ook dit cv is simpel en duidelijk, alleen op een andere manier. Ook dit voorbeeld cv kun je in een word format downloaden.

Zoals je ziet heeft Bjorn zijn werkervaring op een andere manier omschreven. Esther beschrijft haar werkervaringen in een paar regels tekst. Bjorn geeft zijn verantwoordelijkheden en taken weer via bulletpoints. Beide manieren zijn goed. Je kunt zelf kiezen welke manier je het beste bij je eigen situatie vindt passen.

Regel 2: Val op

Aangezien recruiters meer dan honderd cv’s per dag lezen is het belangrijk om op te vallen. Door middel van je cv kun je je onderscheiden van de rest. Laat zien dat jij de beste kandidaat bent door een professioneel cv in te leveren. Hoe doe je dit? Uit persoonlijke ervaring blijkt dat de layout van je cv alles bepaald is. Met een saai en standaard cvtje maak je geen indruk. Gebruik frisse kleuren en een mooie layout. Je cv is daadwerkelijk de eerste indruk die je maakt bij je nieuwe werkgever. Neem de layout van je cv dus serieus! Het voorbeeld cv van Esther heeft een iets traditionelere layout, maar heeft een fel en fris kleurtje wat goed bij haar situatie past. Bjorn heeft gekozen voor een meer moderne layout die in een oogopslag laat zien wie hij is. Wil je gaan voor een creatief cv? Neem dan hier eens een kijkje.

Regel 3: Een compleet cv

Zorg ervoor dat je cv alle informatie bevat die je nieuwe werkgever nodig heeft. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet! Recruiters maken het dagelijks mee dat telefoonnummers, e-mailadressen, opleidigen ect. Ontbreken op cv’s. Niet handig wanneer de recruiter je wilt bereiken voor een sollicitatie gesprek… Ook andere zaken zoals bijvoorbeeld cursussen die je gevolgd hebt, vaardigheden die je opgedaan hebt of hobby’s ontbreken vaak op het cv. Zonde! De voorbeeld cv’s die ik voor je gemaakt hebt bevatten alle informatie die nodig is. Gebruik deze daarom als een checklist zodat je niets vergeet.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *