Het gratis cv voorbeeld fitnessinstructeur

Op zoek naar een baan in de gym? Dan zul je eerst een mooi cv moeten maken. We weten dat veel mensen opzien tegen dit tijdrovende klusje. In dit artikel wordt op basis van een gratis cv voorbeeld advies gegeven voor het maken van een cv speciaal voor een fitnessinstructeur.

Je hoeft het voorbeeld alleen nog maar aan te passen met je eigen gegevens. Op die manier is het zo gepiept. Het gratis cv voorbeeld fitnessinstructeur dient als template voor functies als allround instructeur, beweegadviseur, gymnastiekleider, personal trainer en sportcoördinator.

Download het gratis cv voorbeeld sportinstructeur

Functies in de sportbranche hebben een speciaal eisenpakket en het is belangrijk dat die overzichtelijk naar voren komen op het cv en benoemd worden. Daarnaast moet een cv in het oog springen en prettig te lezen voor de lezer. Met het cv voorbeeld fitnessinstructeur geven we gratis tips weg. Met behulp van dit cv voorbeeld fitnessinstructeur helpen we je een heel eind in de goede richting.

Geen zin om alles over te typen? Maak deze cv’s dan na door een aantal vragen te beantwoorden.

Hierboven zie je het voorbeeld cv sportinstructeur van Stefanie. Ze heeft al beginnend trainer al wat ervaring in de sportwereld. Je kunt de voorbeelden die je mooi vind hieronder gratis downloaden en aanpassen naar je eigen situatie.

Download cv voorbeeld fitnessinstructeur 1
Download cv voorbeeld fitnessinstructeur 2
Download cv voorbeeld fitnessinstructeur 3
Download cv voorbeeld fitnessinstructeur 4

De opbouw van het cv

Zoals je kunt zien in het cv voorbeeld van Stefanie begint het cv met enkele persoonlijke details zoals leeftijd, woonplaats en contactgegevens. Het is uitermate belangrijk dat potentiële werkgevers je makkelijk kunnen benaderen een vervolggesprek. Zorg ervoor dat gegevens juist zijn. Verkeerde adresgegevens laten een slordige indruk achter. Geef ook aan of je een rijbewijs hebt, zodat je laat zien dat je op meerdere locaties inzetbaar bent.

Geef vervolgens een korte introductie over jezelf. Wat zijn je sterke punten en wat drijft jou? Dit korte stukje tekst wordt ook wel je persoonlijk profiel genoemd. Hieronder zie je het voorbeeld profiel van Iris. Het profiel op je cv mag maximaal vier regels lang zijn.

Ik oefen het leukste beroep van de wereld dagelijks uit en dat wil ik graag uitstralen. Dit doe ik door naar mensen te luisteren, ze te motiveren en te helpen.

Op het cv kun je alle gevolgde opleidingen op het gebied van sport, recreatie en management (CIOS, ALO), werkervaringen, cursussen en certificaten vermelden. Verder is het belangrijk behaalde diploma’s te vermelden. Nieuwe werkgevers kunnen in principe altijd naar een kopie van je diploma vragen. Heb je nog niet zo veel werkervaring? Dat hoeft niet erg te zijn. Lees hier meer over het maken van een cv zonder werkervaring.

Specifiek voor dit beroep is het raadzaam bepaalde sportdisciplines (fitness, watersport) en doelgroepen (kinderen, ouderen, topsporters) te benoemen. Benadruk het dus als je werkervaring hebt met de gevraagde doelgroep in de vacaturetekst. Dit hoeft niet per se beroepsmatig te zijn maar kan ook als trainer van een sportteam. Vrijwilligerswerk is een mooie aanvulling op je cv omdat het wat zegt over je sociale kwaliteiten. In dit beroep heb je immers veel met mensen te maken. Benoem bijvoorbeeld ook sporten die je beoefent na werktijd onder de categorie hobby’s.

Vaardigheden op het cv van een sportinstructeur

Tijdens het werk als fitnessinstructeur ben je met name mensen aan het trainen, begeleiden en je leert ze dingen aan. Om dingen goed over te brengen, heb je voldoende zelfvertrouwen en ben je een natuurlijke leider. De mensen die je traint moeten naar je willen luisteren en je opdrachten opvolgen. Jij hebt daarvoor hun vertrouwen nodig. Daarnaast ben je een initiatiefnemer en kom je met creatieve ideeën. Je doel is mensen te enthousiasmeren om ze nog beter of sterker te maken. Dit krijg je voor elkaar door steeds met iets nieuws te komen. Kijk hier voor een overzicht voor cursussen in de sport.

Een instructeur moet ook toezien op de veiligheid van de deelnemers. Daarvoor is kennis nodig over technieken, hulpmiddelen en veiligheidsmaatregelen om blessures te voorkomen. Ook is hij of zij goed op de hoogte van moderne en digitale toepassingen, zoals het monitoren van prestaties.

Voor een instructeur is een algemeen goede conditie en een fitte uitstraling van groot belang. Groepsdeelnemers moeten nog geactiveerd worden en je kan een voorbeeld voor ze zijn. Daarnaast ben je lichamelijk bezig en deze inspanning kan alleen als je fysiek sterk bent.

Final tips voor een spetterend cv

Als laatste wat essentiële tips. Het is goed na te denken over zaken die wellicht interessant zijn voor een potentiële werkgever. Je moet immers opvallen tussen alle andere kandidaten.

  • Vermeld recente certificaten met betrekking tot veiligheid (BHV) en EHBO.
  • Besteed aandacht aan een verzorgd cv. Dit betekent inhoudelijk geen onnodig veel
    spelfouten of een vreemde opmaak.
  • Zorg voor een nette, maar sportieve en goedlachse foto.
  • Laat zien we jij bent als persoon
  • Blijf altijd eerlijk. Je hoeft dingen niet mooier te maken dan ze zijn om een baan te scoren.

Is je cv klaar en ga je hem versturen? Gebruik dan nog even onze checklist om er zeker van te zijn dat hij de deur uitkan!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *