Het gratis cv voorbeeld maatschappelijk werker

Ben je communicatief vaardig, geïnteresseerd in mensen en wil je de wereld een klein beetje beter maken? Dan ben je de perfecte kandidaat voor de vacature van maatschappelijk werker of sociaal werker. Omdat er veel concurrentie is op deze vacatures, is het belangrijk om na te denken over wat jou als professional onderscheidt.

In deze tekst laten we zien hoe jij je sterke punten als sociaal werker kunt laten zien middels het cv voorbeeld maatschappelijk werker. Je kunt het voorbeeld cv gratis downloaden en aanpassen met je eigen gegevens.

Download het gratis cv voorbeeld maatschappelijk werker

Hieronder zie je het voorbeeld cv maatschappelijk werker van Claudia. Ze heeft al een aantal jaar ervaring als maatschappelijk werker bij verschillende werkgevers. Je kunt de structuur van het cv overnemen zodat je de gegevens alleen nog maar hoeft aan te passen naar je eigen situatie.

cv maken

Het oog wilt ook wat! Zoals je ziet doet een goed cv template wonderen. Deze cv’s zijn gemaakt via cvster.nl. Voor 2,95 kun je al deze templates gebruiken. 

De inhoud van het cv

Het cv begint bij de personalia. Deze zijn niet alleen belangrijk zodat je werkgever weet hoe je heet en waar je woont, maar ook zodat hij of zij je gemakkelijk kan bereiken via telefoon of e-mail. Voor een maatschappelijk/sociaal werker is het ook belangrijk om hier te vermelden of je in het bezit bent van een rijbewijs. Dit kan namelijk van belang zijn als je thuis cliënten moet bezoeken.

Natuurlijk begint een goed cv altijd met een sterke basis. Ben jij een startend maatschappelijk werker? Begin dan met het benoemen van jouw opleiding en stages en benoem pas daarna je werkervaringen. Ben je al wat verder in je carrière? Dan kun je je werkervaringen beter eerste vermelden. Deze zijn in dit geval het belangrijkst. Als maatschappelijk medewerker beschrijf je jouw werkervaring goed en daadkrachtig. Schrijf bondig je belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Beschrijf ook met welke verschillende doelgroepen jij ervaring hebt. 

Heb je inspiratie nodig? Het cv voorbeeld maatschappelijk werker geeft je genoeg informatie. Je kunt de zinnen die op jou van toepassing zijn gewoon overnemen. 

Extra’s op het maatschappelijke cv

Naast het benoemen van jouw opleiding en werkervaring, is het belangrijk om aan te geven welke stages en/of cursussen jij hebt gevolgd. Omdat het als maatschappelijk werker belangrijk is om je constant te laten bijscholen maakt deze informatie onlosmakelijk onderdeel uitvan jouw cv. Je kunt voor deze onderdelen aparte kopjes aanmaken net zoals op het voorbeeld cv.

Of je de cursus/stage alleen benoemt of verder beschrijft hangt af van te lengte van je cv. Onthoud dat een cv maximaal twee pagina’s lang mag zijn. Langere cv’s met veelal lange lappen tekst zijn onoverzichtelijk en belanden al snel in de prullenbak. Als je nog niet veel ervaring in het sociaal veld hebt opgedaan is het top om je stages en cursussen in een paar zinnen te omschrijven. Als je al veel relevante ervaring hebt opgedaan volstaat het vermelden van de paar belangrijkste al.

Vaardigheden op het cv van een maatschappelijk werker

Zoals je misschien wel hebt gezien in het cv voorbeeld, benoemt Claudia haar vaardigheden. Op deze manier kan ze haar mogelijk nieuwe werkgever overtuigen van het feit dat niet alleen haar ervaring past bij de betreffende functie, maar ook haar specifieke kwaliteiten.

Voorbeelden van vaardigheden voor een maatschappelijk werker kunnen de volgende zijn:

  • sociaal
  • geduldig
  • doortastend
  • sterk in methodisch werken
  • organisatievermogen
  • inlevingsvermogen/empatisch

Naast deze eigenschappen en vaardigheden kunnen er natuurlijk andere vaardigheden bij jou passen. Door origineel te zijn in het beschrijven van jouw vaardigheden kan je ervoor zorgen dat jouw cv eruit springt.

In het volgende artikel van onze partner cvster vind je uitgebreide informatie over hoe vaardigheden vindt die bij jou passen en hoe je ze op je cv vermeldt.

Profielschets op het maatschappelijke cv

Als maatschappelijk werker mag je cv absoluut persoonlijk zijn! De profielschets is daardoor een essentieel onderdeel waarin je kunt laten zien we je bent als persoon. Het is een kort stukje tekst (max vijf regels) bovenaan je cv waarin je iets over je kwaliteiten, kunde of wensen kunt vertellen.

Omdat het links bovenin je cv staat wordt je persoonlijke profiel als eerste gelezen en geeft het je echt de kans om een goede indruk te maken. Zo zie je in het voorbeeld cv van Claudia dat ze direct laat zien hoe groot haar hart voor mensen met een beperking is en dat ze voor inclusiviteit staat. Hieronder zie je nog drie voorbeelden van een profielschets op het cv van een maatschappelijk werker.

Voorbeeld profielschets maatschappelijk werker 1

Ik ben een ervaren maatschappelijk werker met ruime ervaring in het werken met mensen met diverse achtergronden. Ik ben gepassioneerd over het verbeteren van de kwaliteit van leven voor kwetsbare groepen, waardoor ik een grote bijdrage heb geleverd aan diverse projecten, waaronder huisvesting, gezondheidszorg, gedwongen ontheffingen en sociale inclusie.

Voorbeeld profielschets maatschappelijk werker 2

Ik ben een gedreven en verantwoordelijk maatschappelijk medewerker met hart voor mijn cliënten. Ik haal energie uit mijn werk als ik zie dat ik iets voor mensen heb kunnen betekenen. Mijn kracht ligt bij het inschatten van de behoeften en op een behouden en sociale manier hierop inspelen.

Voorbeeld profielschets maatschappelijk werker 3

Mijn naam is Maartje en ik ben net klaar met de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Tijdens mijn stage in het ziekenhuis ben ik erachter gekomen dat het mij een goed gevoel geeft om mensen te ondersteunen tijdens hun ziekteproces. Ik ben geduldig, empatisch en gedreven.

Wil je nog meer voorbeelden? Cvster heeft alles rondom de profielschets voor je op een rijtje gezet.

Essentiële tips om een baan in de wacht te slepen

Nu jouw cv staat en jouw vaardigheden zijn beschreven is het zaak om op zoek te gaan naar die leuke baan in het maatschappelijke veld. Onderzoek van de HU toont aan dat het maar 49% van de afgestudeerden lukt om binnen 1,5 jaar een baan te vinden. Dit percentage geeft al aan hoe lastig het is voor starters in dit veld. Laat je echter niet ontmoedigen, want met een sterk cv neem je al een behoorlijke voorsprong op de rest!

Het zoekproces begint vaak op internet. Vergeet echter ook niet om jouw netwerk aan te spreken. Dit kan een hele belangrijk bron zijn wat betreft potentiële werkgevers. Ga je aan de slag met solliciteren? Dan hebben wij nog drie belangrijke tips voor jou.

1. Pas jouw cv aan per sollicitatie

Werkgevers vinden het interessant als jij oprechte interesse in ze toont. Hierbij is het dus belangrijk om jouw sollicitatie specifiek aan te passen op het bedrijf. Dit doe je zowel met jouw cv, als met jouw motivatie. Bekijk als maatschappelijk werker bijvoorbeeld met welke doelgroep je gaat werken en benadruk de ervaring die je hiermee hebt in jouw sollicitatie. 

2. Geduld is een schone zaak

Bij het zoeken van een nieuwe baan is geduld heel belangrijk. Mocht je nu nog een baan hebben, maak de overstap alleen naar een nieuwe baan als je zeker weet dat dit bijdraagt aan jouw ontwikkeling. Ben je momenteel werkloos? Dan is het vanwege financiële redenen misschien wel nodig om wat haast te maken. Blijf toch zoveel mogelijk kritisch. Je hebt uiteindelijk maar 1 goede kans nodig. 

3. Verdiep je in je gesprekspartner

Is het zo ver gekomen dat je uitgenodigd bent voor een gesprek? Gefeliciteerd! Vaak hoor je van tevoren met welke gesprekspartners je in jouw gesprek te maken zal krijgen. Verdiep je in deze mensen en onderzoek wat hun functies inhouden. Linkedin is het perfecte hulpmiddel hiervoor. Als je goed voorbereid bent maak je vast een goede eerste indruk!

Wij wensen jou veel succes met je sollicitaties! 😀 

Gerelateerde cv voorbeelden:

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

One thought on “Het gratis cv voorbeeld maatschappelijk werker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *