Originele openingszinnen sollicitatiebrief

Naar aanleiding van uw vacature.. STOP! Haal alle cliché zinnen uit je sollicitatiebrief en schrijf een brief echt interesse wekt! Sollicitatiebrieven staan vol met dezelfde nietszeggende zinnen die recruiters geen informatie geven. Onderscheid jezelf van de andere sollicitanten door een spetterende eerste indruk te maken.

Een sollicitatiebrief als eerste indruk

Je cv geeft een werkgever een korte samenvatting over hoe je werkverleden eruit ziet. Je sollicitatiebrief hoort hier een persoonlijke motivatie aan toe te voegen. In je sollicitatiebrief kun je laten zien waarom je de baan graag wilt en waarom jij geschikt bent. Je kunt je sollicitatiebrief zien als een kans om jezelf voor te stellen aan je toekomstige baas. Uiteraard moet je deze kans dan ook grijpen om een goede eerste indruk te maken. Zorg ervoor dat de lezer verrast wordt doordat jouw brief anders is dan al die andere brieven.

 

Hoe begin ik een solliciatiebrief?

Negen van de tien brieven beginnen met die éne zin: Naar aanleiding van uw vacature…

Zou jij geïnteresseerd zijn naar de rest van de brief als je deze openingszin al dertig keer gelezen hebt? Hier ligt je kans om aandacht te trekken door creatief te zijn. Je kunt je sollicitatiebrief bijvoorbeeld beginnen met een vraag, of met een nieuwsbericht dat je gezien hebt op de website van het bedrijf. Wat je ook kiest, het doel van de eerste alinea is op een positieve manier de aandacht van de selecteur krijgen. Laat in de eerste alinea al zien dat je aandacht hebt besteed aan het schrijven van een enthousiaste brief. Op deze manier wek je een goede eerste indruk op waardoor de selecteur jouw brief met andere ogen leest.

 

Inspiratie voor creatieve openingszinnen

Een goede opening kan beginnen met je gedachten toen je de vacature las:

  • Toen ik uw vacature tegenkwam heb ik onmiddellijk deze sollicitatiebrief geschreven.
  • Ik werd direct enthousiast toen ik hoorde dat er een vacature vrij kwam in uw bedrijf.
  • Toen ik uw vacature doorlas dacht ik direct; dit is een baan voor mij!

Je kunt ervoor kiezen om je brief te beginnen met een vraag:

  • Bent u in uw bedrijf opzoek naar een frisse wind?
  • Kunnen jullie een ervaren iemand gebruiken binnen jullie organisatie?

Je kunt je sollicitatiebrief beginnen door jezelf te omschrijven:

  • Als net afgestudeerde student sta ik te trappelen om ervaring op te doen in uw bedrijf.
  • Als ervaren, gedreven en enthousiaste winkel verkoper zie ik het als een enorme uitdaging om bij u aan de slag te gaan.

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *