Voorbeeldbrief open sollicitatie

Je hoeft het namelijk niet allemaal alleen te doen. Je kunt gemakkelijk leren hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft door simpelweg na te doen wat andere mensen gedaan hebben. Solliciteren is eigenlijk net fietsen! In het begin heb je een beetje hulp nodig en daarna gaat het vanzelf.

Open sollicitatiebrief schrijven

Het schrijven van een open sollicitatiebrief verschilt een beetje van het schrijven van een normale sollicitatiebrief. Doordat je niet specifiek op een vacature solliciteert is het nog belangrijker om je motivatie te beschrijven. Het doel van je brief moet direct duidelijk worden gemaakt. Veel mensen hebben de neiging om eerst hun motivatie en competenties te beschrijven voordat ze vermelden dat ze graag een open sollicitatie willen doen. Maak dus in de eerste alinea van je brief duidelijk dat het om een open sollicitatie gaat zodat jij en de selecteur op een lijn zitten. Daarna kun je je motivatie en kwaliteiten beschrijven.

Waarom een open sollicitatie?

Zorg er ook voor dat je in je brief beschrijft waarom je een open sollicitatie doet. Is het zo dat er op het moment geen vacatures open staan in het bedrijf? Staan er wel vacatures open maar passen deze niet zo goed bij je? Ken je het bedrijf al en spreekt het je enorm aan? Laat je motivatie duidelijk naar voren komen en beschrijf de reden van je open sollicitatie. Wellicht heb je al ideeen voor een bepaalde functie of sta je open voor alle mogelijkheden. Bij een open sollicitatie is het nog belangrijker om zelfverzekerd en gemotiveerd over te komen.

Inspiratie open sollicitatiebrief

Zorg voordat je begint met het schrijven van je brief dat je up to date bent over het bedrijf. Check alle vacaturesites om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat jouw droom vacature niet toch online staat. Dit voorkomt dat je een blauwtje loopt. Lees de website van het bedrijf goed door en beschrijf bijvoorbeeld een aantal kernwaarden van het bedrijf die je aanspreken of de werkwijze die bij de past.

Hieronder vindt je een voorbeeldbrief die je opweg helpt met het schrijven van een goede brief.

 

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *