Skip to main content
sollicitatietips

10 Sollicitatie tips

Het is zover! Je harde werken is beloond en je bent op basis van je cv en sollicitatiebrief uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek blijft altijd spannend. Met een goede voorbereiding ben je helemaal klaar om die baan in de wacht te slepen. Met deze tien tips ben je perfect voorbereid op je gesprek. 

1. Bereikbaarheid  

Je sollicitatie begint al bij het maken van een afspraak voor het gesprek. Zorg dat je direct een goede indruk achter laat, nog voordat je je daadwerkelijke gesprek hebt! Een van de belangrijkste aspecten van een goede eerste indruk is zorgen dat je je zaken op orde hebt. Zodra je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek is belangrijk dat je zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar bent. Recruiters willen vaak snel een afspraak maken dus houd je telefoon en e-mail in de gaten. Zorg ervoor dat je snel en correct reageert op e-mails en telefoontjes, zodat je soepel je sollicitatiegesprek kunt plannen. 

2. Praktische voorbereiding

Bereid jezelf in alle mogelijke manieren voor op je sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat dat je minder stress ervaart voordat je het sollicitatiegesprek in gaat. Als je goed voorbereid bent zul je daardoor ook minder zenuwachtig zijn. Zorg ervoor dat je het adres, het tijdstip en de naam van je gesprekspartner binnen handbereik hebt en denk aan praktische zaken zoals het meenemen van een pen en je uitgeprinte cv. Neem ook gerust een kijkje op de linkedin pagina van je gesprekspartner. Op deze manier weet je al met wie je te maken gaat krijgen zodat je jezelf daarop kunt instellen. 

3. Inhoudelijke voorbereiding

Zodra je je praktische voorbereiding op orde hebt, kun je je focussen op de inhoud van het sollicitatiegesprek. Oefen het gesprek een aantal keer in gedachten en bedenk een aantal relevante vragen die je gesprekspartner je zou kunnen stellen. Je kunt bijvoorbeeld al een lijstje maken met je positieve en negatieve eigenschappen. Je kunt ook inspiratie halen uit eerdere sollicitatiegesprekken die je gehad hebt. Wat werd er toen ook alweer gevraagd? Hoe zou je die vraag nu beantwoorden?

4. Ben jezelf

Het hoofddoel van het sollicitatiegesprek is om te bepalen of jij past binnen het bedrijf en binnen de functie. Vergeet daarom niet om jezelf te zijn. Het sollicitatiegesprek kan soms voelen als een gesprek waarin wordt getoetst of jij bij de organisatie past, maar vergeet niet dat het gaat om een wederzijdse klik! Het is belangrijk dat het voor beide partijen duidelijk is dat er een goede match is en dat jij het gevoel hebt dat de baan geknipt is voor jou. 

5. Toon Interesse

Zorg ervoor dat je tijdens het sollicitatiegesprek op de hoogte bent van alle inns and outs van het bedrijf. Het feit dat je jezelf verdiept hebt in zowel de functie als het bedrijf toont aan dat je geïnteresseerd bent. Tijdens het gesprek kun je bijvoorbeeld inhaken op een actualiteit of waarde van het bedrijf. Je maakt natuurlijk een spetterende indruk tijdens je sollicitatiegesprek als heel goed kunt uitleggen waarom je precies voor dit bedrijf gekozen hebt. 

6. Weet waar je kwaliteiten liggen

Je gesprekspartner wil van jou horen waar je kwaliteiten liggen en waarom jij de geschikte kandidaat ben voor de functie. Maak tijdens je voorbereidingen een overzicht van je sterke punten en competenties. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het gesprek direct een sterk antwoord klaar hebt en niet met je mond vol tanden staat. Als je het lastig vindt om je eigen kwaliteiten te beschrijven is het handig om bijvoorbeeld een familielid of een vriend te vragen naar jouw sterke en zwakke punten. 

7.Positiviteit

Ben niet bang om positiviteit uit te stralen! Hoewel een sollicitatiegesprek een formeel gesprek is speelt gevoel ook een grote rol. Bij twijfel tussen meerdere kandidaten kan de overtuiging dat een bepaalde kandidaat goed binnen een team past of collegiaal is van belang zijn. Laat dus blijken dat je enthousiast bent en dat je zin hebt om aan de slag te gaan. 

8. Lichaamstaal

Ben je bewust van je lichaamstaal. Zodra je de sollicitatie locatie binnenstapt begint je performance. Laat je telefoon in je tas terwijl je wacht op je gesprekspartner en lach naar je toekomstige collega’s. Wist je dat recruiters vaak al een beeld bij je hebben voordat het gesprek begonnen is? Zet daarom je beste beentje voor. 

9. Gesprekstechnieken

Een veel gebruikte gesprekstechniek tijdens het gesprek is de STAR-methode. Deze methode gaat ervan uit dat gedrag uit het verleden de beste voorsteller is voor gedrag in de toekomst. Het komt erop neer dat je moet aantonen dat je bepaalde kwaliteiten bezit door een situatie uit het verleden te beschrijven. Als jij bijvoorbeeld aangeeft dat je hardwerkend bent, zal je gesprekspartner je vragen naar een situatie uit het verleden waaruit dit blijkt. Je kunt je voorbereiden op het gesprek door voor iedere eigenschap die je beweert te bezitten een voorbeeld uit het verleden te beschrijven.

10. Stel vragen

Aan het eind van het gesprek zal je gesprekspartner je vragen of jij nog vragen hebt naar aanleiding van het gesprek. Grijp deze kans aan om een aantal geïnformeerde vragen te stellen en een competente indruk te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de website van het bedrijf doorzoeken om een aantal interessante aspecten te benadrukken. Zet voorafgaand aan het gesprek een aantal vragen op papier zodat je hierop terug kunt vallen tijdens het gesprek.

Na het doornemen van deze tips kun je vol zelfvertrouwen je sollicitatiegesprek tegemoet. Kun je nog wat andere tips of advies gebruiken? Neem dan eens een kijkje op cv.frisbegin.nl! Deze website helpt je bij het solliciteren met behulp van tips, coaching en voorbeelden.

Sandra van den Beemt

Sandra van den Beemt

Mijn naam is Sandra. Doordat ik jarenlang als recruiter heb gewerkt voor verschillende grote bedrijven heb ik veel ervaring op het gebied van solliciteren. Mijn kennis deel ik op deze website om mensen te helpen beter te sollicteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *