Minimumloon 2018

Het minimumloon is ingevoerd om werknemers te beschermen tegen onderbetaling. Het wettelijk minimumloon schrijft voor welk loon je minimaal moet ontvangen. Werknemers die hun werkgevers te weinig betalen krijgen hoge boetes van de overheid. In dit artikel leg ik uit wat het minimumloon 2018 er precies uitziet.

Het minimumloon 2018

Het minimumloon dat je ontvangt is afhankelijk van je leeftijd en van het aantal uren dat je per week werkt. Alle werknemers vanaf 23 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Jongeren van 15 tot en met 22 jaar hebben te maken met een wettelijk minimum jeugdloon dat anders is voor iedere leeftijd. Iedere verjaardag tot en met 22 jaar is je werkgever verplicht om je het nieuwe minimumloon te betalen. Voor werknemers ouder dan 23 jaar hangt het minimumloon af van het aantal uur dat je per week werkt. Werkgevers zijn verplicht om het bruto minimumloon dat voor jouw situatie geldt te vermelden op je loonstrookje.

Hoogte bruto minimumloon 2018

Het minimumloon wordt door de overheid twee keer per jaar aangepast, namelijk in juni en in januari. In de overzicht tabellen kun je zien welk minimumloon er geldt vanaf januari 2018. De bedragen in de tabel zijn brutosalarisen per uur. Dit betekent dat er van dit bedrag nog belasting afgetrokken wordt. Hoeveel er na deze belasting aftrekking overblijft verschilt per persoon. Het bedrag dat je uitbetaald krijgt is het netto salaris.

 

Schermafbeelding 2015-12-27 om 19.42.12
Bron: www.rijksoverheid.nl

Vakantiegeld

Naast het minimumloon heeft iedereen die in Nederland werkt recht op vakantiegeld. Het jaarlijkse vakantiegeld wordt bovenop het minimumloon uitbetaald. Dit betekent dat je een minimumloon ontvangt en daarnaast nog apart vakantiegeld krijgt. Het vakantiegeld bedraagt 8% van het minimumloon. Meestal krijg je het vakantiegeld in juni uitbetaald.

Jacklien

Mijn naam is Jacklien. Toen ik in 2015 stage liep als recruiter bij Randstad merkte ik dat veel mensen solliciteren heel lastig vinden en er vaak tegenop zien. Zo kwam ik op het idee van sollicitatiecursus. Op deze website bundel ik de meest relevante informatie uit de recruitment wereld. Dit met het doel om sollicitanten naar een hoger niveau te tillen en hun zoektocht naar een baan gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *